În demersul de a oferi șanse egale în serviciile de sănătate, Asociația KinetoBebe a lansat un proiectul social de evaluări motorii gratuite ale copiilor cu părinți hipoacuzici. Acest proiect este realizat împreună cu interpreta LSR Lavinia Chițu.

"În demersul de kinetoterapie pediatrică este vitală colaborarea dintre specialist și părinte. Părinții hipoacuzici nu reușesc să înțeleagă corect ce se întâmplă cu copilul lor atunci când vin la evaluări kinetoterapeutice, din cauza barierei de comunicare. Prezența unui interpret mimico-gestual la evaluările motorii este singura soluție viabilă pentru aceste familii, oferind șanse egale acestor familii." declară Raluca Chișu, fondatoarea Asociației Kineto Bebe.

Camera Deputaților a votat propunerea legislativă nr. 204/2019 pentru modificarea Legii nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilități, iar Asociația KinetoBebe, susținută de Fundația Prețuiește Viața, pune în practică principiile nediscriminării în serviciile de sănătate. 

Prin proiectul “Semne pentru mișcare”, kinetoterapeuții Asociației KinetoBebe oferă ședințe de evaluare motorie alături de un interpret mimico-gestual, pentru a ajuta familiile cu părinți hipoacuzici să înțeleagă ce se întâmplă cu copii lor și să decidă corect terapia de recuperare a acestora. 

Proiectul Asociației KinetoBebe vrea să tragă un semnal de alarmă pentru furnizorii de servicii medicale private, arătând că este posibil să răspunzi profesionist publicului și în cazul persoanelor cu nevoi speciale. 

Ideea proiectului de lege plecat de la o nevoie pe cât de simplă, pe atât de dificil de atins, la prima vedere: dreptul la o viață cât mai normală pentru persoanele cu handicap. 

În Centrele de Recuperare Pediatrică KinetoBebe au fost tratați peste 10.000 de copii. Pe lângă acestea, KinetoBebe organizează conferințe și workshopuri de educare a părinților şi este coorganizator al cursurilor de formare profesională pentru kinetoterapeuți. De mai bine de un an, Centrele de Recuperare KinetoBebe sunt coordonate de Asociațiai KinetoBebe şi derulează programe prin care oferă copiilor proveniți din familii fără posibilități materiale, terapie gratuită.