Un bărbat transsexual a născut, deși medicii i-au spus că nu poate rămâne însărcinat, din cauza tratamentului cu testosteron pe care îl lua. Tânărul a povestit că îi pare bine că a trăit această experiență.

Ryan Sanderson din Rochdale, Manchester, nu s-a gândit niciodată că va putea fi gravid. Motivele sunt multiple: tranziția din femeie în bărbat, tratamentele cu hormoni, dar și faptul că partenerul lui (ex-ul - s-au despărțit între timp) era infertil.

A început să facă tranziția

În ciuda tuturor "piedicilor", după nouă săptămâni de tratamente hormonale, Ryan în vârstă de 24 ani a descoperit că așteaptă un copil.

Acum are un fiu pe nume Hendrick.

"Nu credeam că pot rămâne gravid din cauza tratamentului cu testosteron pe care îl luam, dar se pare că m-am înșelat. Consider că toți bărbații transsexuali trebuie să știe că pot rămâne însărcinați. Fostul meu partener credea că este infertil, se pare că nu a fost cazul!", a declarat Ryan pentru metro.co.uk

Sarcina, o adevărată surpriză!

Tânărul a povestit că este extrem de încântat că a trăit această experiență minunată. Când a aflat că așteaptă un bebeluș, Ryan a întrerupt imediat tratamentul cu testosteron, cu riscul de a rămâne cu sechele.

"Am știut imediat că vreau acest copil. Cred că a fost soarta. Nu sunt religios, dar consider că a fost un semn să am acest bebeluș acum. Hendrick a devenit totul pentru mine. Obstetricianul a fost îngrijorat de posibilele complicații, dar sarcina a descurs destul de bine și ușor pentru mine. Am avut și o echipă de moașe minunată."

"Fostul partener nu dorește să se implice în creșterea și îngrijirea băieșelulul", spune Ryan, acum părinte singur. Janette, mama lui Ryan este însă de mare ajutor. "Fără ea aș fi pierdut! Face atât de multe pentru noi doi, este eroul meu!"

„Nu există o bucurie mai mare”

După naștere și alăptare, Ryan și-a putut relua tratamentul și anul trecut, chiar a reușit să facă prima operație spre drumul său spre o transformare totală. „ A fost cu adevărat eliberator”, spune el despre operația de îndepărtare a sânilor.

"Am știut că sunt bărbat de la vârsta de 7 ani, iar la 19 am spus tuturor. Îmi doresc o familie numeroasă și de aceea mă opresc deocamdată cu operațiile".

Captură video