Anul viitor vine cu schimbări mari în ceea ce priveşte structura anului şcolar. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că se va renunţa la semestre şi la trimestre, iar anul şcolar se va desfăşura pe 5 module de învăţare, o premieră în învăţământul românesc. 

De asemenea, o altă nouate este săptămâna „mobilă” de vacanță, în luna februarie. Şcoala va începe pe 5 septembrie, cu un prim modul de învăţare. 

Pe 24 octombrie, elevii vor intra în vacanţă, mai exact în săptămâna 24 - 30 octombrie va fi prima vacanță, acordată tuturor elevilor și preșcolarilor.

După această vacanţă, urmează al doilea modul de învățare, care se va derula până în preajma Sărbătorilor de Iarnă. Din 23 decembrie până pe 8 ianuarie urmează a doua vacanţă, iar din 9 ianuarie începe al treilea modul de învăţare. Acesta se va desfăşura până în luna februarie, când vine cea de-a treia vacanță, în a doua săptămână, a treia săptămână sau a patra săptămână. Decizia aparține fiecărui inspectorat școlar județean.

După această vacanţă, elevii vor începe al patrulea modul de învăţare, care se va desfăşura până la Paşte. Mai exact, vacanța va fi organizată în perioada 8 - 23 aprilie.După această vacanță urmează modulul 5, până pe 16 iunie.

A cincea vacanţă şi ultima va fi cea de vară, care va începe pe 17 iunie și va dura până în prima zi de luni din septembrie, când ar urma să înceapă anul școlar 2023 - 2024.

Sursa foto: pixabay.com