În curând va începe şi vaccinarea împotriva COVID-19 a copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani, a anunţat coordonatorul campaniei de vaccinare în România, medicul militar Valeriu Gheorghiţă. 

Şeful campaniei de imunizare a anunţat că începând cu 26 noiembrie Uniunea Europeană va autoriza administrarea vaccinului de la Pfizer la copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani.

„Agenția Europeană a Medicamentului va face recomandarea de autorizare a vaccinului Pfizer pentru grupa de vârstă 5-11 ani pe 25 noiembrie, iar cel mai probabil pe data de 26 noiembrie, Uniunea Europeană va autoriza acest vaccin pentru folosirea pe teritoriul său la această grupă de vârstă. Vaccinul Moderna ar urma să fie și el autorizat pentru copii de 6-11 ani la mijlocul lunii decembrie.

Dozajul este de 10 micrograme, intr-o schema de administrare cu 2 doze, la interval de 21 de zile.”, a anunţat Valeriu Gheorghiţă.

Unde vor putea fi imunizaţi copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani 

Medicul Valeriu Gheorghiţă a precizat că au început deja pregătirile logistice pentru administrarea vaccinului la copii și optimizarea platformei de programare, după ce acesta va fi autorizat.

„Până acum au fost identificate 45 de cabinete în unități sanitare și alte 135 de cabinete în centre de vaccinare unde se folosește vaccin Pfizer unde se va putea face vaccinarea copiilor, însă situația este în dinamică. Există posibilitatea de vaccinare inclusiv în cabinetele medicilor de familie. Sunt flacoane diferite fata de cele care sunt astăzi folosite” a mai explicat şeful campaniei de vaccinare.

Sursa foto: shutterstock.com