Cătălin Botezatu a hotărât să facă dezvăluiri despre copilăria sa, în special despre relaţia cu tatăl său. Designerul a crescut fără tată, divorţul părinţilor săi având loc încă de când era foarte mic.

Tatăl lui Cătălin Botezatu, funcție importantă în politică

Cătălin Botezatu provine dintr-o familie care s-a bucurat de o situație materială bună în perioada comunismului: „Eu am provenit dintr-o familie foarte ok, cu bani. Tatăl meu avea o funcție politică destul de importantă, așa că nu pot să spun că m-a afectat în vreun fel perioada comunismului. Nu pot să spun că mi-a lipsit ceva. Surorile mamei mele s-au ocupat de educația mea".

Creatorul de modă a mărturisit că a a fost crescut de mamă, bunică, dar și de mătușile sale. 

„Eu mă mândresc cu originea mea. Alexandria este un oraş foarte frumos, dintr-un judeţ care a dat foarte multe valori, scriitori, pictori şi, de ce nu, politicieni. Este un oraş foarte frumos, în care am avut o copilărie extraordinară. Mama o să mă certe acum, dar trebuie să spun că pe mine m-a crescut bunica mea, m-au răsfăţat bunica mea şi un întreg neam de femei, surorile mamei mele. Au contribuit la ceea ce sunt acum, la educaţia mea, pas cu pas”, a spus Cătălin Botezatu în cadrul emisiunii „La cină”.

Despre tatăl său, Constantin Botezatu, designerul spune că este un „Don Juan”, dar relația lui cu el nu a fost una foarte apropiată, amândoi fiind firi foarte vulcanice. 

„Nu prea ne înţelegem foarte bine. Nu în sensul că, Doamne fereşte! Suntem două firi foarte puternice, la fel de vulcanice. Tatăl meu a divorţat de mama mea atunci când eu eram foarte mic, s-a recăsătorit de câteva ori, este un Don Juan, cred că îmi seamănă. Îl iubesc foarte tare, deşi nu ştiu să-i arăt asta, nu ştiu să-mi arăt afecţiunea faţă de părinţi. Întotdeauna am fost foarte rece, rar i-am spus mamei „Te iubesc!”, poate în ultima perioadă… Dar nu-mi iese asta… Îi iubesc, mama e totul pentru mine, tatăl meu e tatăl meu, clar, şi-l iubesc, şi-l apreciez, şi am furat multe şiretlicuri de la el şi chestii de masculinitate”, a mai adăugat Cătălin Botezatu.

Designerul și tatăl său au fost operați de cancer în aceeași zi

În aceeași notă, designerul a dezvăluit și o întâmplare sensibilă prin care a trecut. Amândoi au trecut prin clipe grele, în aceeași perioadă.

"Am trecut amândoi, din nefericire prin nişte cumpene extraordinare, când am fost operaţi amândoi de cancer! Gândeşte-te că, în aceeaşi zi, s-a nimerit să fiu eu, în Turcia, operat de acel cancer nenorocit şi făceam o operaţie periculoasă de tip hightech, iar el făcea, în România, o operaţie la fel de periculoasă la plămâni, de cancer. Deci a fost foarte greu. El s-a îmbolnăvit înainte, cu un an şi ceva, foarte grav, am reuşit să-l salvez efectiv pe ultima sută de metri. Şi-a revenit, numai că boala a recidivat într-un mod destul de urât şi, deşi l-am trimis prin spitale, eu am plecat, m-am îmbolnăvit şi eu, neştiind exact ce am, pentru că m-am dus la un singur control, se ştie asta'', a declarat acesta.

Foto Facebook