Rona Hartner s-a stins din viață pe 23 noiembrie la doar 50 de ani. Artista se lupta de ani buni cu cancerul, boală cu care a fost diagnosticată prima oară la colon și la ficat în anul 2019. Patru ani mai tarziu, în 2023, boala a recidivat, iar Rona a aflat că suferă din nou de boala nemiloasă în stadiu avansat: de data aceasta la plămâni și la creier. 

O fire optimistă, artista a sperat până în ultima clipă că va învinge din nou această boală cumplită. Din păcate însă, organismul ei nu a mai rezistat. Rona s-a stins alături de familia sa. Cea care a făcut anunțul trist a fost chiar sora vedetei Rinda. 

Rona Hartner a avut o relație specială cu fiica sa, Rita Sumalya, despre care spunea mereu că este "minune". Artista a încercat să o protejeze cât mai mult pe fiica ei de viața publică, Rita fiind o prezență foarte rară în media. 

Mai mult, într-un interviu artista a mărturisit că i-a interzis fiicei sale accesul al lumea online. 

„Nu e pe media online, nu e pe nimic ca să își dezvolte stilul, să știe cine e. La 18 ani poate să apară pe media online, înainte nu. Nu știu dacă se va putea împăca într-o zi cu imaginea de astăzi, dacă o las să iasă acum, acum trebuie să încerce, trebuie să greșească, acum trebuie să nu o vadă nimeni și când iese să rupă”, spunea Rona pentru Impact.

Rita s-a născut în Franța și vorbește parțial limba română 

Rita Sumalya are 15 ani și s-a născut în Franța. Adolescenta este rodul iubirii dintre vedetă și primul său soț, dansatorul Rocco Sedano. Adolescenta a locuit cel mai mult în țara sa natală, însă a venit de câteva ori și în România. Ea vorbește patru limbi străine, însă parțial limba română. 

Rita este pasionată de artă și a moștenit și talentul mamei sale. Ea a jucat deja în trei filme și e basistă. 

„Anul acesta mi-am luat un an sabatic mamă-fiică, să descoperim mai multe lucruri împreună. Și o iau cu mine peste tot. Îmi dau seama că la 18 ani va pleca pe drumul ei, între șapte ani și acum a fost numai și numai la școală. Și eu de fiecare dată când plecam în România, ea rămânea cu mama. Iar eu, ca artistă, am simțit o suferință destul de mare.

De aceea am optat să facă o școală acasă, este în Franța, și în același timp să mă urmeze peste tot. Home schooling, cu școală de modeling, cu alte chestii. Nu prea îi place la școală cu foarte mulți copii, colegii nu au fost prea cool. Așa că home schooling îi convine mai mult. Vrea să facă un curs de hair styling, pe culoare bio, va face și modeling. Și avem și un film în care va juca. A mai jucat, deja, în trei filme. Și e basistă”, a povestit Rona Hartner în cadrul emisiunii La Măruță. 

La doar 15 ani, Rita are deja un job

Rita muncește deja la 15 ani. Este pasionată de make-up și și-a dorit o carieră în acest domeniu de aceea a urmat niște cursuri pentru perfecționare la prestigioasă școală din Franța Syma Make Up Studio. Ea a obținut o diplomă recunoscută internațional, iar la 18 ani va avea un job, care îi  va asigura un venit stabil. În plus, după cum Rona Hartner mărturisea, Rita are deja cliente pe care le machiează. 

„I s-a propus un stagiu de șapte zile, să facă toată baza de școală numărul unu, școală de make-up nivel unu. La 18 ani, diploma aia va fi europeană, chiar internațional valabilă. Deocamdată e doar diplomă de participant, dar a terminat cu nivel excelent, pentru că într-adevăr s-a implicat enorm.

Fiecare machiaj pe care l-a realizat a durat șase ore. Deci a făcut șapte machiaje profesioniste, de la machiaj natural până la machiaj de modă, apoi machiaj de nuntă.Acum, imaginează-ți că în Franța au sunat-o deja cliente care vor să le machieze’,  mărturisea Rona Hartner, pentru fanatik.

Rona i-a spus adevărul fiicei sale despre boala cruntă de care suferea 

Rona Hartner i-a spus fiicei sale că suferă de cancer. Rita a susținut-o și a încercat mereu să își ascundă suferința și lacrimile. A încercat cu orice preț să meargă mai departe, chiar dacă mama ei a fost nevoită să treacă prin momente traumatizante. Nu și-a arătat niciodată slăbiciunea și a încercat să o protejeze mereu. 

„Fiica mea, Rita, scumpa de ea, mă susține necondiționat, prin simplul fapt că nu îmi arată când plânge și că este speriată de situație. Mai ales că doctorii i-au zis să meargă să facă testamentul în favoarea ei. Rita este și foarte ambițioasă”, a declarat Rona Hartner pentru Click!

Chiar dacă trecea prin momente grele, mai ales în plan financiar, Rona a încercat să îi ofere totul fiicei sale. S-a asigurat că nu îi lipsește nimic, deși avea cheltuieli mari cu tratamentele costisitoare pe care trebuia să le facă. 

Cu cine a rămas fiica Ronei Hartner 

Rita nu a rămas singură după moartea mamei sale, dar cu siguranță a rămas cu o mare durere și un gol imens în suflet. Rita are o relație bună cu tatăl său, la care a stat în perioada studiilor la Paris. Acesta i-a oferit o educație aleasă și a avut mereu grijă de ea. Fiica Ronei are o relație bună și cu actuala parteneră a tatălui său, pe care mereu a considerat-o parte din familie.

„Este cu tatăl ei în sudul Franței, este la școală acolo, are prietenii acolo, a venit și mama, stă cu ea. Deci e și tatăl ei și mama și soția tatălui ei, e anturată, familia e cu ea practic, familia recompusă, dar suntem toți alături de ea. Viața ei e acolo, așa că nu o scot din mediul ei”, spunea Rona, tot pentru Impact, anul trecut.

foto: captură video PRO TV/ video YouTube