Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu și Laura Ștefănuț au devenit părinții unei fetițe, pe 14 ianuarie 2022. Anunțul a fost făcut de proaspăta mămică cu întârziere din mai multe motive.

Vlad Voiculescu (38 de ani), fostul ministru al Sănătăţii, a devenit tată pentru prima oară!

A pierdut o sarcină

În urma cu doi ani, iubita fostului ministru al Sănătății a pierdut o sarcină, dar de data aceasta totul a decurs bine.  Laura Ștefănuț a născut natural o fetiță ce va purta numele: Clara Maria.

 

"În 14 ianuarie s-a născut Clara Maria și am devenit pentru prima dată părinți. La finalul unui drum cu câteva momente de cumpănă și multă fericire reținută: mă gândeam ca nu cumva să mă bucur prea devreme, într-o lume cu multe obstacole la nivel personal și colectiv. Nu doar amenințarea pandemiei asupra femeilor însărcinate și copiilor pe care îi poartă. Dar și tragedia nerostită a unei sarcini pierdute în 2020, urmată de retrăirea unor momente care au făcut să pară că istoria se va repeta. 

A fost bine în final. Riscurile din timpul sarcinii nu s-au materializat, am avut șansa unei nașteri naturale fără probleme.

Fiecare moment de cumpănă a venit cu ajutorul esențial al unor oameni pe care îi voi prețui mereu: de la clinica Mediplus, de la doctori din Filantropia (unde am fost și internată), de la Claudia, tânăra profesor doctor de la Malaxa (acum la Giulești).  

Și un înger păzitor, în persoana unei doctorițe cu cabinet la marginea orașului dâmbovițean Pucioasa, care m-a sfătuit de la un capăt la altul al sarcinii și m-a ajutat să iau decizii salvatoare. Recunosc că m-aș fi bucurat să fie în București (în trecut a lucrat la spitalul Militar), dar în același timp cred că e mare nevoie de doctori la nivelul ei în orașele mici. 

Să nu mai zic de moașele care încă îmi sunt alături, Irina și Livia de la Naște cum simți: am urmat cursurile lor și le cer sfaturi aproape zilnic. Cursuri necesare în limba română am văzut și la organizația La primul bebe. 

Din 14 ianuarie, am intrat într-o lume nouă. 

La rândul ei, Clara-Maria a venit cu bine și pare că știe ea în ce fel de lume a sosit: când s-a liniștit la pieptul meu, imediat după naștere, chiar înainte să se așeze pentru prima dată la sân, a ridicat gentil mânuța și a așezat-o la loc cu degetul din mijloc ridicat. Corect, mi-am spus în gând, ne onorează cu prezența ei inocentă și în același timp ne arată involuntar un mesaj pe limbajul nostru. Gest pe îl merită lumea asta frumoasă și pe alocuri absurdă în cele mai distructive feluri. 

Bun venit, Clara Maria! Să fii bine și să faci bine în jurul tău!

---

Îmi cer scuze de la cei mai buni prieteni, care au aflat de naștere implicit, când am dispărut subit. Exploram această lume nouă, pe care abia aștept să o împărtășesc cu ei când găsesc niște timp", a scris iubita lui Vlad Voiculescu pe Facebook.

Foto Facebook