Vacanţa la schi poate reprezenta unul dintre cele mai plăcute moduri în care să petreceţi timp de calitate alături de familie. Mişcarea fizică, locaţiile speciale, împodobite cu haina albă de zăpadă, facilităţile oferite de punctele de cazare şi bucuria vacanţei, fac dintr-un sejur la schi alegerea ideală pentru mari şi mici, indiferent de nivelul la care se practică sportul zăpezilor.

Beneficiile schiatului

A schia poate reprezenta o mişcare fizică destul de solicitantă pentru necunoscători şi începători, însă odată stăpânită tehnica specifică, beneficiile practicării acestui sport nu vor întârzia să apară. În primul rând, veţi avea ocazia de a petrece mult timp în aer curat, fapt ce va contribui la întărirea imunităţii şi la creşterea tonusului general. Pentru micii mofturoşi, joaca pe pârtia de schi va creşte pofta de măncare şi va asigura câteva ore zdravene de somn profund. Tot pentru mititei, schiatul poate contribui la dezvoltarea echilibrului, sporindu-le mobilitatea. Schiatul solicită foarte mult picioarele, astfel că grupele de muşchi vor fi tonifiate şi bine antrenate.

De asemenea, schiatul întăreşte articulaţiile şi sporeşte mobilitatea acestora, un context foarte benefic în special pentru cei dintre dumneavoastră care au trecut de prima tinereţe. Un alt aspect deloc de neglijat, este cel al pierderii kilogramelor în plus. Practicând acest sport, aveţi posibilitatea de a vă restabili greutatea optimă, astfel că este un aliat de nădejde atunci când vreţi să arătaţi bine şi să vă menţineţi în formă.  Astfel, schiatul este un sport de iarnă extrem de benefic, atât pentru părinţi şi bunici, cât şi pentru copii. Mişcarea fizică, orele petrecute în aer liber şi bucuria practicării unui sport foarte frumos şi atrăgător, fac dintr-o vacanţă la schi, alegerea ideală.

Unde mergeţi să schiaţi

Practicarea acestui sport, este strâns legată de iarnă şi de cantitatea de zăpadă de care se bucură pârtiile de schi. Astfel, puteţi opta pentru o serie de locaţii inspirate, care să vină în întâmpinarea nevoilor familiei dumneavoastră, nu doar ca poziţionare geografică şi specific de climă, cât şi ca facilităţi oferite de unităţile de cazare. O vacanţă la schi în familie, vă va oferi posibilitatea cazării în apartamente şi camere încăpătoare şi inspirat organizate, astfel încât să aveţi permanent contact cu cei mici. Tot aici veţi beneficia de mese inscluse, meniurile oferite fiind adaptate preferinţelor dumneavoastră şi ale celor mici. Un sejur la schi implică şi  posibilitatea de a închiria echipamentul special şi accesoriile, astfel că distracţia pe pârtia de schi poate să înceapă.

De asemenea, vacanţa de schi presupune acces la pârtii cu diferite grade de dificultate, tocmai pentru ca toţi membrii familiei să practice sportul preferat în condiţii de maximă siguranţă şi confort. Pachetele de cazare includ în preţul iniţial şi skipass-ul, astfel că accesul pe pârtie vă va fi asigurat permanent. Atunci când faceţi planuri pentru vacanţa de iarnă, puteţi opta dintre locaţii de vis oferite de ţări precum Italia, Polonia, Franţa, Elveţia, Austria sau Andora. Aveţi astfel posibilitatea de a vă bucura de peisaje unice, îmbogăţindu-vă cu experienţe inedite şi pline de farmec. Astfel, vacanţa de iarnă nu doar că va fi foarte antrenantă şi tonifiantă, ci va reprezenta şi posibilitatea de a vedea locuri noi, de a vă bucura de specificul zonelor alese şi de a vă încărca cu energia unor locaţii plăcute şi  foarte primitoare.

Practicarea schiului poate fi împletită cu o serie de alte activităţi de iarnă, cu drumeţii şi cu vizite la punctele de mare interes turistic, astfel că fiecare membru al familie dumneavoastră se va bucura de o vacanţă de vis, printre peisajele fascinante şi cultura specifică fiecărei zone.