O profesoară de biologie din New York riscă până la patru ani de închisoare după ce a vaccinat un copil.

Femeia în vârstă de 54 de ani, fără vreo calificare medicală oficială, a fost arestată după ce a vaccinat anti-COVID-19 un elev. Băiatul, în vârstă de 17 ani, şi-ar fi dorit să se vaccineze, dar părinții nu erau de acord.

Vaccin la domiciliu! 

Potrivit poliţiei, Laura Russo i-a administrat elevului serul la domiciliul său, deşi nu avea autorizaţie legală de a administra vaccinuri şi nici consimţământul părinţilor băiatului.

Profesoara, în vârstă de 54 de ani, care predă biologie, a fost reţinută în ajunul Anului Nou şi riscă patru ani de închisoare dacă va fi condamnată. Poliţia susţine că nu este clar cum a obţinut Russo presupusul vaccin anti-COVID-19.

Momentul vaccinării a fost filmat, iar pe înregistrare Russo pare să-i spună adolescentului: „Vei fi bine, sper”. Băiatul a fost inoculat cu serul de la Johnson & Johnson.

Oficialii au declarat că părinţii băiatului au sunat la poliţia din Nassau County după ce acesta a venit acasă şi le-a spus ce s-a întâmplat.

Conducerea liceului Herricks High School, unde preda Russo, a declarat că în urma acestui incident petrecut în Long Island profesoara a fost retrasă de la ore în aşteptarea rezultatului anchetei, relatează CBS News. O audiere în instanţă a fost programată pentru data de 21 ianuarie. 

Captură Youtube