Într-un nou episod al emisiunii online Olimpiada Mămicilor, Olimpia Melinte și invitata sa au discutat despre alăptarea la sân a bebelușului și principalele beneficii pe care le are acest proces atât pentru mamă, cât și pentru prunc. 

“Lucrurile nu funcționeaza la fel pentru toată lumea. Lucrul ăsta cu alăptatul merge foarte bine la unele persoane, mai greuț la altele și din păcate sunt și persoane la care nu prea merge deloc. Dar trebuie să insistăm”, a explicat Adriana Florică, asistent șef Neonatologie. 

Cadrul medical a vorbit despre avantajele alăptării la sân, despre cum se pregătesc și îngrijesc sânii, dar și care sunt alimentele recomandate și interzise pentru mamă în timpul alăptării. 

“Avem teoretic voie din toate, dar trebuie să o facem cu limită. Adică din toate lucrurile care nu ne fac rău. Putem mânca lactate, brânzeturi, carne de pui sau de vită, făcută la grătar. Nu mâncăm prăjeli și încercăm să nu mâncăm la început fructe cu semințe mici, zmeură, kiwi, căpșuni, mure, struguri, fructe care pot da alergii”, a mai spus invitata Olimpiei Melinte.

Află toate informațiile din materialul VIDEO de mai jos

Pe VOYO.RO poți urmări emisiunile preferate cu 24 de ore în avans. Vezi și noua ofertă de filme și seriale, doar pe voyo.ro!