Conferința Educație conectată: Cum revenim la clasă în 2021 va avea loc miercuri, 27 ianuarie, de la ora 16:00, online. 

Trei lideri admirați din domeniul educației, Măriuca Talpeș, Oana Moșoiu și Elena Lotrean vor vorbi în cadrul evenimentului. În a doua parte a conferinței, profesori inspirați vor împărtăși din lecțiile pe care le-au primit în perioada aceasta și vor discuta despre cum contribuie această experiență la o nouă viziune pentru educație. Panelul va fi moderat de Răzvan Orășanu. Organizatorul conferinței este Kinderpedia, soluția completă de comunicare și management pentru educație. 

Kinderpedia organizează cea de a doua ediție a evenimentului Educație conectată, cu tema Cum revenim la clasă în 2021. Conferința aduce în prim plan implicațiile revenirii copiilor la școală sau la grădiniță. Vom discuta despre nevoile profesorilor și ale elevilor, într-o nouă paradigmă de învățare și despre beneficiile oferite de tehnologie, indiferent de scenariul în care va avea loc revenirea.

Conferința va aborda şi tema suportului emoțional de care au nevoie copiii în această perioadă și pe cea a comunicării între părinți și dascăli, astfel încât adaptarea să fie ușoară. Mai mult, vom discuta despre valoarea comunității, a solidarității și despre cum leadership-ul și modelele de bune practici ne pot ajuta să creăm o nouă viziune pentru educație, una care să fie sustenabilă, relevantă pentru contextul economic și social și îmbrățișată de toți cei implicați. Evenimentul este dedicat profesorilor, directorilor de școală și grădiniță, părinților și tuturor celor interesați de oportunitățile și provocările revenirii la clasă și de modul cum tehnologia poate susține această tranziție, dar si procesul educațional, pe termen lung. Participarea este gratuită, pe bază de înscriere, pe pagina evenimentului.

2020 a fost un an al rezilienței, al adaptării și chiar al supraviețuirii. Credem, însă, că a venit momentul să reflectăm asupra acestor experiențe și asupra felului cum ne pot ajuta să transformăm educația pe termen lung. Pentru 2021, ne dorim din suflet ca atunci când profesorii și elevii revin la clase, tehnologia să continue să le îmbogățească experiența de predare-învățare, să faciliteze comunicarea  și colaborarea și să simplifice activitățile administrative.“ a declarat Evelina Necula, Co-fondatoare Kinderpedia.

Măriuca Talpeș, Oana Moșoiu și Elena Lotrean, experții care vor vorbi în cadrul evenimentului

Măriuca Talpeș, matematician și antreprenor, este o voce activă în educaţie şi unul dintre autorii iniţiativei EduNetworks, proiect lansat în 2019, care îşi propune să ducă România în top 10 sisteme educaţionale din Europa până în 2030. Co-fondatoare Bitdefender, CEO al Intuitext, Măriuca Talpeş conduce şi grupul de educaţie din cadrul asociaţiei Romanian Business Leaders şi este iniţiatorul proiectului MERITO, dedicat excelenţei în educaţie. Măriuca Talpeș va discuta despre  procesul de transformare pe care educația l-a suferit in 2020, etapa in care ne afla astazi, pericolul inertiei si rolul tehnologiei în educație pe termen lung.

Oana Moșoiu, lector universitar doctor, trainer și expert în educație, formare și evaluare, este titulară a numeroase cursuri la Facultatea de Psihologie și Științele Educației. Este inițiatorul programului educațional pentru părinți Școala Familiei, s-a implicat în recunoașterea rezultatelor învățării obținute prin voluntariat și a dezvoltat certificatul VoluntPass alături de Federația VOLUM. Oana Moșoiu va vorbi despre modul în care revenirea la clasă redefinește rolul dascălului și al familiei în educație.

Profesorilor și elevilor care se întorc la școală, fizic și psihologic, precum și părinților, care și ei se întorc ”la școală” alături de copiii lor, le spun că revenirea aceasta este mai mult decât întoarcerea. Nu ne mai întoarcem la ce a fost, ci mergem mai departe cu multe lecții învățate, mai ales despre noi și despre învățare, poate nu așa multe lecții din manual. Lecții despre autonomie, despre puterea conexiunii, despre voința de a învăța, despre efortul de a fi conectați la experiența învățării, lecții despre puterea contextului școlii și nevoia de contexte favorabile învățării... Consider că este esențial ca profesorii, elevii și părinții să ia lecțiile acestea și să le integreze în ceea ce urmează să se întâmple la școală și acasă, cu învățarea.” a comentat Lect. Univ. Dr. Oana Moșoiu.

Elena Lotrean, consul onorific al Finlandei la Sibiu, fondatoare a Școlii Primare Româno-Finlandeze din Sibiu, promovează spiritul de echipă, creativitatea, cooperarea și curiozitatea, adoptând o abordare inovatoare și orientată spre viitor și spre învățare. Activitățile școlii sale reflectă tendințele actuale, fără a sacrifica valorile tradiționale. Echipa coordonată de Elena Lotrean încurajează educația și învățarea prin crearea de contexte de învățare adaptate nevoilor copiilor, conectate la lumea în continuă schimbare. În cadrul evenimentului, Elena Lotrean va vorbi despre leadership și modele ce inspiră în educație.

Panel de profesori în dialog, moderat de Răzvan Orășanu, Președintele Asociației Ține de Noi

Pentru a beneficia de perspectiva celor direct implicați în actul educațional, conferința se încheie cu un panel dedicat profesorilor de la cele mai prestigioase instituții de stat și private, care vor participa la dezbaterea “Din fața calculatorului în fața tablei”. Raluca Cimpoiașu, director educațional adjunct la Acorns Nurseries, Virgilius Teodorescu, profesor de matematică la Școala Aletheea, Georgeta Șerban, profesor pentru învățământul primar la Școala Tudor Arghezi, Marcel Bartic, profesor de istorie, directorul Little London International Academy și Dana Tufeanu, profesor pentru învățământul primar la Şcoala Gimnazială Matei Basarab din Piteşti, vor discuta despre ce au învățat în ultimele luni de școală online, ce i-a inspirat, ce le-a lipsit și cum a transformat experiența aceasta percepția lor asupra actului de predare- învățare. Panelul va fi moderat de Răzvan Orășanu, Președintele Asociației „Ține de Noi”.

“Pentru viitor, trebuie să vedem ce învățăm din situația actuală și cum putem sprijini educația cu lecțiile din pandemie. Mediul online poate continuă să fie un vector excelent de învățare, de fixare a cunoștințelor și de extindere spre concret a informației de la clasă. Consider că ar fi o pierdere imensă dacă am arunca pur și simplu tot ce am învățat în aceste luni de pandemie. Nu putem să ne întoarcem la “vechiul normal” și eu susțin că nici nu ar trebui să ne dorim asta.“ Răzvan Orășanu, Președinte al Asociației „Ține de Noi”.

Partenerii evenimentului sunt: Asociația Ține de Noi, PlaYouth, Radio Itsy Bitsy, Totul despre mame, Prescolar.ro, România Pozitivă, Depici.ro.

Conferințele și atelierele Kinderpedia vor continua să însoțească și să susțină dascălii în activitatea lor. În plus, pentru a face conținutul și mai accesibil, am lansat recent blogul Kinderpedia, o colecție de articole, opinii, interviuri ce aduc inspirație pentru educație.“ a adăugat Evelina Necula, co-fondatoare Kinderpedia.

Prima ediție a conferinței Educație conectată, cu tema Școala în 2020 a avut loc în septembrie 2020, a beneficiat de prezența unor nume sonore în domeniul educației și a fost urmărită de peste 5000 de profesori și părinți preocupați de domeniul educației. Evenimentul a vizat modalitățile de adaptare la noua situație impusă de pandemie, instrumentele și tehnicile folosite de dascăli în predare și tactici prin care poate fi menținută atenția copiilor, indiferent de forma de predare.   

Kinderpedia soluția completă de comunicare și management pentru educație este organizatorul conferinței

Kinderpedia, este o soluție completă de comunicare și management dedicată educației. Ajută staff-ul școlilor și grădinițelor să salveze între 6 și 9 ore pe săptămână din timpul administrativ și să își concentreze eforturile către actul educațional. Oferă funcționalități complete de clasă virtuală - orar, predare video la distanță, prezență, catalog, carnet de note, modul de teme, distribuție documente - ceea ce o face soluția optimă pentru școală. Îmbunătățește implicarea părinților, printr-o interfață sigură și ușor de folosit. Oferă managerilor o perspectivă completă asupra tuturor activităților și comunicării din școală sau grădiniță. În plus, platforma oferă funcții de facturare automată, management financiar și plată online a taxelor școlii, prin integrarea cu sisteme de plată electronice.

În ultimii ani, Kinderpedia a primit o largă și frumosă recunoaștere a caracterului său inovator și a impactului social, atât la nivel național, cât și european. Comisia Europană a oferit Kinderpedia Seal of Excellence în cadrul programului  SME Instrument, Phase II.  A obținut premiul Innovator of the Year la Gala Business Review Awards, în martie 2020. Business Magazin a prezentat Kinderpedia între cele mai inovatoare companii din România, în ediția dedicată inovației, pentru doi ani consecutiv. Echipa Kinderpedia a câștigat, de asemenea, premiul I la acceleratorul Innovators for Children 2019 și premiul III la competiția Startarium. 

Pentru Kinderpedia, pandemia a constituit o provocare de a-și amplifica impactul în societate. La închiderea școlilor, echipa a regândit în doar câteva zile modul în care platforma funcționează. De la o soluție de management și comunicare complementară activității școlare, Kinderpedia a devenit un instrument complet pentru școala online, care conectează peste 150,000 de elevi și dascăli. În timp record, Kinderpedia a lansat funcționalitatea de predare video la distanță și multe alte funcții de clasă virtuală, care le-au permis profesorilor să se conecteze cu elevii lor și să păstreze legătura cu familia. Prin parteneriatul încheiat cu Ministerul Educației și Cercetării în luna martie, toate școlile publice, de stat au beneficiat gratuit de aplicația Kinderpedia. Mai mult, dascălii din școlile și grădinițele de stat au acces gratuit, pe viață, la 11 module ale aplicației Kinderpedia, pentru a-și putea continua și îmbunătăți activitatea, la distanță, dar mai ales în clasă.