Sirenele sună neobosite în multe mari orașe din Ucraina, iar în acest timp multe familii se văd rupte. Pe unii îi desparte deja moartea trimisă cu racheta de ruși, alții se separă voit. Tații își trimit copiii departe, în zone „verzi”, unde să fie în siguranță împreună cu mamele lor. Ei rămân să lupte la nevoie și speră doar că vor supraviețui și că totul se va termina curând.

Un videoclip cu un tată care se desparte în lacrimi de fiica sa a devenit viral pe internet. Lacrimile și suspinele lor spun multe despre spaima pe care o trăiesc ucrainienii în aceste zile.

Bărbatul vrea să fie puternic pentru țara lui, dar despărțirea de soție și fiică îl face să plângă ca un copil la scara autobuzului care le va duce pe cele două într-o zonă sigură.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Journoloji (@journoloji)

Astfel de imagini se văd, probabil, peste tot în Ucraina. La granița cu România, o mulțime de familii cu copii trec la noi în țară chiar și pe jos, în căutarea siguranței. Unii vor rămâne aici, sperând că în curând se vor putea întoarce acasă, la familiile pe care le-au lăsat acolo. Cei mai mulți se vor îndrepta, însă, spre vest, semn că teama este prea mare, iar speranța că Ucraina va reveni la normal tinde spre zero.