Vladimir Putin și acoliții săi fac tot posibilul ca oamenii din Rusia să nu știe că armata lor este trimisă la război în Ucraina. Acțiunea militară din țara vecină este justificată prin termeni ca ”eliberare” sau „denazificare” a unor teritorii ruse.

Oamenii de la Moscova și din alte orașe mari nu sunt însă de accord cu atrocitățile din Ucraina, pe care Kremlinul încearcă să le țină ascunse de ei, și au ieșit cu mic cu mare în stradă pentru a cere oprirea războiului. Așa se face că mai mulți copii au ajuns în arestul poliției.

Cinci fete și băieți, cu vârste cuprinse între 7 și 11 ani, au fost ridicați de pe stradă după un protest în fața ambasadei Ucrainei la Moscova, împreună cu părinții lor. Singura lor vină a fost că s-au alăturat celor care nu cred în arme și vărsare de sânge și au afișat pancarde cu mesajul ”Nu războiului”, făcute cu mânuțele lor. 

În imagini se vede clar că până și copiii au fost băgați în spatele gratiilor, unde au așteptat cuminți, după ce au fost identificați de autorități. Ei au fost eliberațiș, totuși, dupa sosirea unui avocat la secția de poliție.