Cazurile de gemeni identici sunt ceva normal, însă foarte rar se nasc tripleți identici, concepuți pe cale naturală. Mai exact o dată la 200 de milioane de sarcini, potrivit statisticilor. Tocmai de aceea astfel de cazuri ajung să facă înconjurul lumii, iar frații Tommy, Joshua și Eddie Ellis au ajuns să fie celebri.

Sarcinile multiple nu mai sunt atât de rare în era în care tot mai mulți copii vin pe lume prin reproducere umană asistată. Dar este un caz deosebit când vin pe lume tripleți identici concepuți pe cale naturală. Așa a fost și când o tânără din Țara Galilor a născut trei copii identici, pe 9 februarie 2020. Acum micuții au împlinit 2 ani și sunt pur și simplu minunați, chiar dacă au venit pe lume prematur, la doar 30 de săptămâni de sarcină.

Katie Craw și Rob Ellis erau părinții unui băiețel de 3 ani, Jacob, când au decis că este momentul să își mărească familia. Când Katie a rămas însărcinată și au mers la prima ecografie, cei doi au avut parte de o surpriză uriașă: urmau să aibă tripleți. Testele făcute ulterior au demonstrat că sarcina lui Katie era una cu adevărat specială: copiii urmau să fie identici, lucru care se întâmplă o dată la 200 de milioane de sarcini obținute pe cale naturală și nu prin fertilizare in vitro sau inseminare artificială.

Spre bucuria și liniștea părinților, sarcina a decurs normal, cu toate că sarcinile multiple au un grad de risc mai ridicat. 

În luna a 7-a, însă, s-a putut observa că unul dintre feți, cel aflat cel mai aproape de canalul de naștere, nu se dezvolta într-un ritm normal. Katie a fost internată într-un spital din Liverpool, iar în săptămâna 30 a început să aibă contracții. Ea a născut cei trei copii printr-o cezariană efectuată de urgență, pe 9 februari 2020. Tommy avea doar 900 de grame, iar frații lui Joshua și Eddie aveau fiecare câte 1,360 kg. 

Cei mai mari au rămas internați timp de 7 săptămâni, iar Tommy a avut nevoie de 8 săptămâni pentru a fi externat. Deși au avut nevoie de îngrijiri de specialitate pentru a atinge un nivel optim de dezvoltare, cei trei au ajuns acasă sănătoși, în brațele părinților care i-au așteptat cu toată dragostea. „Au fost o rază de soare în tot întunericul adus de coronavirus”, spune mama lor.

Pe 10 aprilie 2020, când a ajuns acasă și Tommy, iar familia s-a reunit în formulă completă, fusese deja declarată pandemia, iar restricțiile erau dintre cele mai dure. Cei 6 membri ai familiei Ellis au avut, însă, tot timpul din lume pentru a se cunoaște mai bine și a învăța să se iubească. Jacob, băiețelul mai mare al lui Katie și Rob, a fost foarte încântat de postura sa de frate mai mare și și-a luat rolul în serios, ajutându-și părinții cu ce a putut la doar 4 ani. 

Acum, tripleții au împlinit 2 ani și sunt pur și simplu adorabili.