Alegerea numelui unui copil este o decizie care ar trebui să fie bine gândită, ținând cont de faptul că copilul îl va purta pentru tot restul vieții sale. Uneori, prin căutarea celui mai original sau extravagant nume, copilul sfârșește prin a fi prejudiciat.

Pentru a evita să se dea unui copil un nume nepotrivit, ofensator sau o potențială sursă de ridicol, unele țări interzic să se dea nou-născuților anumite nume care i-ar putea face să pară ridicoli.

Mexic

În prezent, există o listă de 61 de nume interzise care sunt denigratoare sau peiorative și care pot provoca ridiculizarea copilului.

Nume precum Scroto, Aceituno, Cesárea, Fulanito sau cele a căror combinație provoacă un joc de cuvinte nepotrivit, cum ar fi Jorge Nitales sau Amilcar Cajada.

Lista include, de asemenea, nume asociate cu tehnologia, cum ar fi Facebook și Twitter, Email, anglicisme precum Usnavy (pentru US Navy) și chiar nume derivate din filme și romane, cum ar fi Robocop, James Bond, Rambo, Batman sau Harry Potter.

Norvegia

Aici există reguli foarte speciale: este interzisă folosirea unui nume de familie deja înregistrat în Registrul norvegian al populației ca nume de familie pentru copil, astfel încât cele mai comune nume de familie, cum ar fi Olsen, Larsen, Haugen, Johansen, Hansen, nu pot fi folosite.

Malaezia

În 2006, guvernul a publicat o listă de nume care nu respectau tradițiile religioase ale țării, printre care Ah Chwar "Șarpe", Khiow Khoo "Cocoșat", Sor Chai "Nebun" sau "Woti", care înseamnă a face sex.

În plus, sunt interzise insultele, numele preparatelor culinare, ale animalelor sau ale personajelor regale, la fel ca și Chow Tow, o expresie malaysiană derizorie care înseamnă "cap împuțit".

China

Simbolul at a fost interzis în China. @ în engleză se traduce prin "at", un sunet care seamănă cu "ai ta", care în mandarină înseamnă "iubește-l". Explicația nu a mișcat autoritățile, care au folosit exemplul pentru a ilustra prostul obicei de a folosi nume ciudate în limba chineză.

Portugalia

Guvernul portughez este destul de strict în ceea ce privește numele: există o listă de 82 de pagini cu toate numele care nu pot fi date copiilor în Portugalia.

Printre cele mai importante se numără: Viking, Nirvana, Rihanna, Sayonara, Jimmy, precum și nume care au legătură cu probleme de gen și cu tradițiile portugheze.

Dacă doriți să dați un nume anglo-saxon unui copil, acesta trebuie schimbat în varianta engleză, ca de exemplu în cazul lui Catherine, care ar deveni Caterina.

Danemarca

Danemarca are o listă de 7.000 de nume preaprobate. Dacă doriți să folosiți un nume care nu este inclus, trebuie să solicitați o permisiune specială (aceasta include nume etnice, ortografiere diferită de cea obișnuită sau nume de familie compuse). Universitatea din Copenhaga și Ministerul Afacerilor Ecleziastice îl vor analiza și vor decide dacă îl puteți folosi sau nu. În fiecare an, în Danemarca sunt respinse aproximativ 250 de nume.

Dacă vă gândiți la Măgar, Anus, Pluto, Jakobp sau Maimuță...

De asemenea, la fel ca Germania, Danemarca are o regulă împotriva folosirii numelor neutre din punct de vedere al genului, cum ar fi Taylor, Ashley, Morgan, Miatt sau Jordan.

Suedia

Cu ani în urmă, un cuplu intenționa să-și numească bebelușul "Brfxxccccccxxmnpccclllmmnprxvclmnckssqlbb11116" (la propriu), un cod captcha pronunțat Albin. Bineînțeles că a fost respins și interzis.

Suedia nu permite, de asemenea, nume care pot fi considerate ofensatoare pentru alții sau inconfortabile pentru unii, și include în lista lor termeni precum Metallica, Superman, Ikea" și Elvis.

Elveția

Dacă bebelușul dvs. se naște în Elveția, nu veți putea să îl înregistrați cu numele Judas, Lucifer sau chiar cu nume de locuri, cum ar fi Paris, sau nume de mărci, cum ar fi Chanel.