Nu opt, nu zece, nu doisprezece. Patru. Patru este un număr perfect. Acesta este numărul de cadouri pe care experții îl recomandă pentru copii de Crăciun. Îmi pot imagina că este o țintă aproape imposibilă.

Întreaga familie concurează pentru a-l face fericit pe copil și își include dorințele în scrisoarea personală către cei Trei Magi. În final, copiii vin cu cadoul pe care l-a comandat mătușa lor, cu cel pe care l-a comandat unchiul lor, cu cel pe care l-au cerut bunicii lor, cu cel pe care l-au cerut ceilalți bunici ai lor... cele scrise de ei....

Și se pare că primesc atât de multe jucării încât nu reușesc să petreacă mai mult de o zi cu una dintre ele. Soluția pentru a evita această supraîncărcare de jucării: regula celor patru cadouri de Crăciun.

Care este regula celor patru cadouri de Crăciun?

Regula celor patru cadouri de Crăciun este foarte simplă. Ea constă în selectarea a doar patru lucruri, întotdeauna pe baza acestor patru principii. Acest lucru înseamnă că, atunci când aleg cadourile de Crăciun pentru copii, Moș Crăciun și cei trei magi ar trebui să dea:

1. Ceva care poate fi purtat (haine, pantofi, accesorii...).

2. Ceva de citit.

3. Ceva pe care copiii și-l doresc cu adevărat.

4. Ceva de care au nevoie cu adevărat.

Bineînțeles, în cadourile de Crăciun contează mai degrabă calitatea decât cantitatea, o adevărată provocare atunci când vine vorba de copii. Pentru că, evident, aceștia au o dorință nestăvilită de a avea totul și, dacă se poate, chiar acum, în acest moment.

Dar oare copiii se bucură cu adevărat de fiecare lucru? Oare copiii se bucură cu adevărat de fiecare dată când primesc o avalanșă de jucării? Oare apreciază cu adevărat fiecare cadou? Răspunsul este Nu. Cu cât primesc mai multe cadouri, cu atât se simt mai goi, pentru că nu sunt capabili să "digere" o asemenea supraîncărcare.

foto: shutterstock.com