Cambria Hauck, din sudul statului Utah, a fost nevoită să facă o histerectomie de urgență pentru placenta increta după ce a născut pentru a doua oară gemeni. Din acel moment, tânăra a știut că nu va mai putea rămâne niciodată însărcinată pe cale naturală. 

Nu și-a imaginat însă niciodată că soacra ei va fi persoana care va interveni și îi va transforma viața. Hauck a povestit că, la scurt timp după ce a născut a doua oară, a început să aibă hemoragii, iar medicii s-au chinuit să găsească sursa hemoragiei.

"Am fost foarte triști, dar am avut încredere în planul Domnului pentru noi, așa că am mers mai departe", a explicat mama a patru copii.

Mama lui Jeff, Nancy Hauck, a fost îngrijorată pentru sănătatea nurorii sale în timp ce se recupera.

"Pur și simplu am simțit această chemare de a mă oferi să port copilul pentru ei", a declarat Nancy Hauck, în vârstă de 56 de ani, adăugând că este educatoare în domeniul științei și că, în mod normal, nu ia decizii în acest fel. "Știam că sunt prea bătrână. Știam că nu va fi posibil, deși exact asta s-a întâmplat. Am simțit că trebuie să le spun că aș fi dispusă să o fac."

În octombrie 2021, Nancy și-a abordat fiul și nora și s-a oferit să fie purtătoarea lor.

"Avusesem cinci sarcini reușite, dar cu mai bine de 20 de ani în urmă", a spus Nancy, reiterând că nu se aștepta ca acest lucru să funcționeze. 

"Știam că singurul mod în care ne puteam folosi embrionii era ca cineva să îi poarte în locul nostru", a explicat ea. "Așa că, atunci când Nancy a venit la noi, știu că majoritatea oamenilor ar fi spus, probabil, "O, Doamne, e o nebunie", dar nu s-a simțit așa. A fost atât de multă pace în jurul întregii conversații și a întregii experiențe."

Dar nu a fost atât de simplu ca un transfer imediat. Nancy trebuia să fie supusă unor evaluări amănunțite, având în vedere vârsta ei. "Medicii au stabilit că aș fi un candidat bun, ceea ce a fost o surpriză totală pentru mine", a spus Nancy.

La șase zile după transfer, cuplul a primit vești fericite: Nancy era însărcinată. Pentru că Nancy nu a experimentat niciodată infertilitatea, ea a împărtășit că trecerea prin acest proces cu nora ei i-a dat un sentiment de empatie.

"Am reușit să fac cercetări despre fertilizarea in vitro în cadrul studiului meu de masterat", a explicat ea. "La acea vreme, era o procedură atât de experimentală încât foarte rar avea cineva acces la ea, așa că nu m-am imaginat niciodată în această situație."