Pandemia ne-a făcut pe toți să căutăm activități care pot fi realizate în casă, în special împreună cu familia.

Parents.com a publicat câteva idei de hobby-uri de familie care ajută și la creșterea IQ-ului, implicând și latura cognitivă în realizarea lor.

Un studiu recent realizat prin intermediul unei platforme de proiecte ”do it yourself” (n.r. DIY) a realizat un top 5 al activităților care ajută la creșterea coeficientului de inteligență. Peste 4.500 de voluntari au fost îndemnați să aleagă o activitate pe care să o desfășoare în timpul pandemiei și au fost supuși unui test IQ. La șase luni după, ei au fos testați din nou, iar anumite activități și-au arătat eficiența în creșterea coeficientului de inteligență.

Studierea unui instrument muzical a adus o creștere de 10 puncte în ceea ce privește coeficientul de inteligență. Potrivit experților, studierea instrumentelor muzicale crește volumul de materie cenușie din creier și întărește legăturile dintre diferite regiuni cerebrale.

Chiar dacă copilul dumneavoastră nu are înclinațiile necesare pentru a deveni următorul Mozart, nu trebuie să vă faceți griji. Topul activităților care cresc nivelul de inteligență este completat de tricotat (+9 puncte), exerciții fizice (+7 puncte), citit (=7 puncte) și meditație (+6 puncte).

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro: