Copiii noștri cresc atât de repede…Cresc și se schimbă parcă în fiecare zi. Iar asta înseamnă că suntem nevoiți să cumpărăm haine foarte des. Și ce facem cu pantalonii purtați de câteva ori sau rochița pe care nici nu a apucat să o îmbrace?

Cel mai adesea dăm aceste hainuțe rudelor sau prietenilor cu copii mai mici. Dar ce facem când vrem să ajutăm familii care nu își permite să cumpere hăinuțe?

Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București a implementat programul „Bebe de București are Hăinuțe”. Prin acest program se colectează haine și produse pentru copii, care vor ajunge apoi la familiile nevoiașe. 

Anul trecut, DGASMB a primit tot mai multe cereri de sprijin din partea părinților care și-au pierdut locurile de muncă. Aceștia solicitau alimente și produse necesare creșterii și îngrijirii copiilor.

Și cum existau și mulți părinți care doreau să doneze hăinuțe și jucării în stare bună familiilor aflate în dificultăți financiare, a apărut proiectul „Bebe de București are Hăinuțe”. Acesta este un sistem permanent de primire, sortare, igienizare și distribuție de hăinuțe, jucării, plușuri și alte lucruri necesare copiilor.

Salopetele, gecile, compleurile, paltonașele, combinezoanele vor fi igienizate și vor ajunge la cei care au nevoie de ele, familiile cu posibilități materiale reduse cu copii între 0 și 12 ani.

Unde donăm hainele

Hainele, jucăriile și cărțile educative pot fi donate de luni până vineri, între 9.00 și 16.00 la "Bebe de București" și la spălătoriilor sociale.

1. Complex de Servicii Sociale Ominis - Strada Turnu Măgurele, nr. 17A, sector 4

2. Sediul Central al DGASMB, Str. Constantin Mille, nr. 10, sector 1

3. Spălătoria Socială, Str. Armeniș, nr. 2, sector 3

4. Spălătoria Socială, Str. Drumul Taberei, nr. 24, sector 6

5. Sediul Central al "Bebe de București are Hăinuțe" - situat pe Bulevardul Regina Elisabeta, nr.75, sector 5 (în rondul Mihail Kogălniceanu), acolo hăinuțele pot fi duse între orele 11.00 și 18.00, de luni până vineri

6. Băcănia Nea Bălan, situată pe strada Amurgului nr. 31, în Popești Leordeni, de luni până sâmbătă, între 10.00 și 18.00.

Lucrurile donate sunt igienizate: spălate la 90 de grade cu detergent hipoalergic pentru copii, uscate, călcate și, mai apoi, așezate pe rafturi.

Foto: DGASMB

La cine ajung lucrurile donate

Beneficiarii acestui proiect sunt:

familiile monoparentale care au unul sau mai mulți copii cu vârsta cuprinsă între 0-12 ani cu domiciliul în București 

familiile cu venituri sub 1.000 de lei pe membru de familie care au copii cu vârsta cuprinsă între 0-12 ani și locuiesc în București 

cazurile sociale aflate în evidența organizațiilor neguvernamentale care se încadrează în grupa de vârstă 0-12 ani și domiciliază în București.

Cei care consideră că au nevoie de sprijin pot face o solicitare la adresa de email bebedebucurestiarehainute@dgas.ro sau la telefonul 0800.821.218 și trebuie să indice adresa, situația socială, vârsta copilului și mărimea hăinuțelor. Doritorii vor fi contactați de angajații DGASMB și vor primi indicații despre cum să ridice cutia "Bebe de București are Hăinuțe".

500 de copii au beneficiat până acum de ajutorul oferit în cadrul acestui proiect.