Subiectul alimentației la copii este unul cât se poate de discutat, se află mereu pe buzele mămicilor și cu siguranță cunoști și tu măcar un părinte care se plânge că nu mănâncă copilul așa cum trebuie. 

Pentru părinți este foarte important ca micuții lor să se alimenteze corect ca să aibă o creștere armonioasă, dar toate acestea se întâmplă dacă se respectă un oarecare program, dacă totul se află într-un oarecare echilibru.

Nimeni nu spune că cei mici trebuie să fie crescuți ca în cărți, dar este important ca aceștia să aibă anumite reguli, să doarmă suficient, să se hrănească corect și sănătos, să aibă un program de joacă activ și să socializeze cât mai mult. 

Fie că ești chiar tu în situația aceasta, fie o prietenă se confruntă cu o astfel de problemă, poate sfaturile de mai jos vor ajuta la un moment dat:

Pentru ca micuțul să nu mai refuze mâncarea este bine ca acesta să aibă un program bine stabilit de mese. Indiferent de situație, cine stă acasă cu el sau unde vă aflați, programul nu trebuie modificat pentru că orice fel de schimbare îi poate da peste cap tot ritualul cu care el este obișnuit.

Este foarte important ca părinții să înțeleagă că cei mici trebuie tratați ca niște oameni care sunt capabili să își ia propriile decizii, au preferințe și așa mai departe. Dacă într-o zi nu a mâncat toată cantitatea de mâncare de la o masă, nu este nicio tragedie, trebuie doar să îi respecți alegerea

Cred că fiecare dintre noi se simțea important în copilărie atunci când părinții îl implicau în treburile casnice. Încearcă și tu cu cel mic să îl implici atunci când timpul vă permite măcar la aranjarea mesei sau a tacâmurilor, totul adaptat vârstei desigur. Beneficiile sunt mutiple: distracția este garantată, cu siguranță îi vei trezi interesul pentru a gusta ce a-ți pregătit împreună, dar este de luat în seamă și faptu că astfel de activități îl vor ajuta în ceea ce privește dezvoltarea și încrederea de sine.

Deși poate părea mai comod așa, încearcă să îi elimini toate sursele care îl pot distrage în timp ce mănâncă. Trebuie să se hrănească ca să aibă energie, așa că orice element care îl perturbă trebuie eliminat.

De reținut este faptul că nu vei reuși să schimbi obiceiurile alimentare ale micuțului tău de pe o zi pe alta. Trebuie să ai răbdare și poate cel mai important, să fii tu un exemplu pentru el.