Potrivit psihiatrului Drew Ramsey, autor al mai multpr cărți și lucrări în care se recomandă un anumit tip de alimențație pentru sănătate, anii copilăriei sunt critici pentru dezvoltarea creierului și ceea ce mănâncă cei mici influențează concentrarea și abilitățile cognitive”.

Iată un top al unor alimente recomandate de dr, Drew Ramsey pentru a ajuta copiii să crească sănătoși și inteligenți. 

1. Verdețuri precum spanacul, varza sau kale
 
Dacă primele două sunt pline de vitamine, kale este un super aliment, plin de antioxidanți și alte lucruri care ajută la creșterea noilor celule ale creierului.
 
Pentru unii copii, verdele este foarte greu de servit. Deci, în loc să serviți o salată, vă recomandăm să încercați câteva idei diferite:
 
Serviți spanacul sau varza în smoothie-uri pentru gustare.
 
Adăugați spanac la omletă sau lasagna.
 
Faceți chipsuri de kale

2. Peștele este o sursă bună de vitamina D și omega-3, substanțe care protejează creierul, cresc abilitățile mentale și alungă pierderile de memorie. Somonul, tonul și sardinele sunt toate bogate în omega

3.  Ouale - proteinele și nutrienții din ouă îi ajută pe copii să se concentreze.

4. Merele și prunele - copiii poftesc adesea la dulciuri, mai ales atunci când se simt obosiți. Merele și prunele sunt potrivite pentru o gustare sănătoasă și conțin quercetină, un antioxidant care poate lupta împotriva declinului abilităților mentale.

5. Nuci și semințe
 
Conțin proteine, acizi grași esențiali, vitamine și minerale, așa că nucile și semințele pot stimula starea de spirit și pot controla sistemul nervos.

Pe Pro Tv Plus puteți afla informații importante pentru părinți:

FOTO: SHUTTERSTOCK