Vara vine cu vacanță pentru copii, dar și cu soare puternic, care poate provoca neplăceri dacă nu știm să îi protejăm.

Deja temperaturile din termometre au crescut vertiginos, iar razele soarelui sunt tot mai arzătoare. Prin urmare, e momentul să începem să folosim cu conștiinciozitate crema cu factor de protecție solară, mai ales la copiii mici, care au pielea mai sensibilă.

Expunerea la soare a copiilor ar trebui să fie cu măsură în sezonul cald. Cei mai mici este bine să fie ținuți cât mai mult la umbră, iar crema cu SPF ridicat nu trebuie să lipsească din arsenalul niciunei mămici.

Când pot fi folosite cremele cu SPF la copii

Dermatologii si pediatrii recomandă creme cu SPF 50+ pentru pielea sensibilă a copiilor, însă este bine să știi că acestea nu este bine să fie folosite înainte ca micuțul să împlinească vârsta de 6 luni. 

Cantitatea ideală de cremă cu SPF pentru un copil este de 15 ml, adică fix cât încape în palma lui. Dacă dai cu mai multă cremă odată protecția nu este neapărat mai mare. Este bine să nu încarci prea mult pielea, dar nu uita să o reaplici o dată la 2-3 ore, pentru a evita arsurile solare.

Alege pentru copii creme cu SPF mineral, bazat pe agenți fizici de blocare a radiațiilor UV, care creează, practic, o barieră în calea radiațiilor. Cremele cu SPF mineral sunt mai indicate pentru copii pentru că nu au potențial alergic sau estrogenic, devin active imediat după aplicare și sunt mai puțin poluante. Cremele cu SPF chimic poate că sunt mai subțiri și se aplică mai ușor, însă gradul de protecție este mai mic.

Secrete pentru aplicarea eficientă a cremelor cu SPF

• se aplică doar pe zonele expuse la soare dacă mergi în parc sau la terasă

• pe plajă trebuie aplicată cu simț de răspundere pe tot corpul, în special pe nas, gat, urechi, partea superioară a labei piciorului și dosul palmei, acestea fiind zonele cu cea mai mare expunere la soare.

• cremele cu SPF rezistente la apă sunt un mit; crema de protecție solară trebuie reaplicată la 2-3 ore și de câte ori ieșiți din apă, când mergeți la mare sau la piscină.

• alege o cremă cu spectru larg, care să protejeze atât în fața razelor UVA, cât și în fața celor UVB

• crema cu SPF este indicat să fie aplicată pe piele cu 15-30 de minute înainte de expunerea la soare.