Un bebeluș care adoarme repede și nu se trezește de prea multe ori pe noapte este visul oricărui părinte. Nu toți au norocul să aibă copii atât de prieteni cu somnul, iar pentru ei există un truc care face adevărate minuni. Ai nevoie de un banal șervețel de hârtie și de deschidere către a încerca ceva inedit și care nici nu prezintă vreun pericol pentru cel mic.

Când ai un copil care parcă are piuneze sub el de câte ori îl pui în pătuțul lui, ora de culcare poate fi o adevărată provocare. Dacă ai încercat deja, fără succes, tot ce se putea pentru a-l face să adoarmă mai ușor și pentru a rămâne adormit, trucul cu șervețelul ți-ar putea fi de mare folos. Înainte de asta, însă, respectă o regulă de bază: nu lăsa bebelușul să ațipească prea aproape de ora de culcare, oricât de somnoros ar părea! Deși moțăie doar o jumătate de oră, copilul își va încărca bateriile și va fi foarte greu să îl adormi la loc.

Cum funcționează trucul cu șervețelul

Un banal șervețel de hârtie te poate ajuta să adormi un bebeluș în mai puțin de 60 de secunde.

„Atinge ușor fața copilului cu un șervețel uscat de hârtie, până când ochii încep să i se închidă. La început poate i se va părea amuzant, dar este foarte eficient. Este important să nu folosiți un șervețel umed”, punctează cei de la Babysense.

Cei mici se vor relaxa foarte mult datorită atingerilor delicate cu șervețelul și se vor îndrepta rapid spre lumea viselor. Explicația stă și în faptul că atunci când clipești des și repede, mușchii din jurul ochilor vor obosi, iar cel mic va simți nevoa să îi închidă pentru a-i relaxa. Fără să își dea seama, însă, va adormi și toată lumea va fi fericită.

Tot cei de la Babysense sugerează să înregistrați sunetul apei de la robinet curgând și să dați play fișierului audio pe repeat; acest zgomot alb îi ajută pe mulți bebeluși să adoarmă mai ușor.

Un masaj cu ulei de lavanda sau cu o loțiune care are aromă de lavandă, înainte de culcare, îi va ajuta pe cei mici să se relaxeze și să adoarmă mai ușor. Acest truc poate fi folosit în orice moment al zilei.