Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a publicat noi recomandări pentru femeile care alăptează și s-au vaccinat anti-COVID.

„Organizația Mondială a Sănătății (OMS) îndeamnă femeile care alăptează să se vaccineze împotriva COVID-19. Alăptarea este una dintre cele mai eficiente modalități de asigurare a sănătății, furnizării anticorpilor și protecției împotriva COVID-19 a copilului, iar vaccinarea mamei care alăptează nu prezintă niciun risc pentru mamă și sugarul ei.

Alăptarea are multe avantaje pentru mamă și copil și trebuie continuată atât în timpul infecției COVID-19, cât și după vaccinarea mamei. Virusul care cauzează COVID-19 nu a fost detectat în laptele matern”, a transmis Ministerul Sănătății.

Mamele care alăptează și care s-au vaccinat au în lapte anticorpi. Acești anticorpi i-ar putea ajuta și pe copiii lor să evite infecția cu SARS-CoV-2.

Ministerul Sănătății a publicat, de asemenea, măsuri de precauție pentru mamele care au contractat virusul:

- respectarea igienei respiratorii în timpul hrănirii copilului, inclusiv purtarea unei măști de protecție sau acoperirea gurii și a nasului;

- spălarea mâinilor cu apă și săpun timp de 20 de secunde, înainte și după atingerea copilului;

- curățarea și dezinfectarea suprafețelor atinse în mod regulat.

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro: