Ministrul Educației a venit cu noi vești ce anunță intenția unei modificări a structurii viitorului an școlar 2022/2023. Oficialul a declarat că se ia în calcul varianta prelungirii anului școlar. Astfel, cursurile ar putea începe mai devreme la toamna și ar putea să se termine mai târziu la vară.

„Ar putea începe mai devreme, posibil între 3 și 11 septembrie și ar putea să se termine mai târziu... vă fi o perioadă de cursuri mai lungă, nu vă pot spune acum”, a dezvăluit ministrul Cîmpeanu.

Această propunere va fi analizată de specialiști și vor fi anunțate noile date, în cazul în care vor exista modificări concrete, iar propunerea ministrului va fi acceptată. Structura actualului an școlar nu va fi modificată, a mai anunțat Sorin Cîmpeanu.
O nouă materie va fi introdusă în școli

O altă noutate este aceea că elevii vor studia o nouă materie în școli. Klaus Iohannis a semnat deja această lege, iar noua materie se va numi protecția mediului.

„Ministerul Educației, în colaborare cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, elaborează o strategie privind educația pentru mediu până la 31 decembrie 2022. Strategia vă fi transpusă în programele școlare începând cu anul școlar 2023-2024“, se arată în actul legislativ.