Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a anunțat că elevii vor fi nevoiți să poarte mască pe tot parcursul prezenței la școală, iar măștile textile nu vor putea fi utilizate.

Elevii români vor putea merge fizic la școală atât timp cât toate normele sanitare sunt respectate și incidența cumulată a cazurilor de COVID în ultimele 14 zile se menține sub pragul de 6 infectări la mia de locuitori.

Atunci când incidența crește, sunt posibile două scenarii: fie se va trece integral la învățământul online, fie copiii vaccinați sau care au trecut prin boală în ultimele 180 de zile vor putea veni la școală, în timp ce ceilalți vor învăța online.

De asemenea, ministrul a explicat că în unitățile de învățământ vor putea fi folosite doar măștile medicinale, nu și cele textile. Acest lucru este necesar întrucât noua variantă Delta este extrem de contagioasă și în cazul copiilor.

Datele națioanle și internaționale arată că în actualul context, în care tulpina Delta devine dominantă, cazurile de COVID la copii și tineri s-au înmulțit.

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro: