Un sondaj menționat de Wall Streen Journal spune că aproape două treimi din tații americani chestionați au declarat că se simt mai apropiați sau mult mai apropiați de copiii lor decât la începutul pandemiei. 
 

Sondajul este  lansat în aprilie de proiectul Harvard’s Making Caring Common, care a intervievat 530 de părinți americani aleși reprezentativ.
 
Procentul mamelor care au declarat același lucru este apropiat, însă tații au crescut de la un procent foarte scăzut, aproape nesemnificativ. 

Potrivit unui alt sondaj de la Universitatea din Utah, care a analizat raspunsurile atât de la bărbați cât și la femei din 1.025 de cupluri, se pare că, per total, mamele încă se ocupă în mare parte de îngrijirea copiilor. Totuși, procentul de cupluri care au spus că împart responsabilitățile la acest nivel a crescut relativ la 56% în timpul pandemiei. de la 45% înainte de pademie.

La fel, procentul cuplurilor care au spus că împart treburile casnice la fel a crescut la 42%, de la 26%. “Atât bărbații, cât și femeile au fost de acord că bărbații fac mai mult de când s-a intalat pandemia”, spune Dan Carlson, profesor la Universitatea din Utah. 

PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA MOMENTE SPECIALE CU DOCTOR MIHAIL:

FOTO: SHUTTERSTOCK