Foarte mulţi copii şi nu numai au ajuns la spital cu simptome severe de răceală. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că aceste viroze apar în general în această perioadă a anului. 

„Primăvara se întâmplă să fie viroze, nu e un lucru neobișnuit.Nu cred că este o situație de lungă durată, probabil că, odată cu încălzirea vremii, și numărul de viroze se va reduce”, a spus Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila a spus că acest val de viroze poate avea de asemenea legătură cu renunţarea la mască.

„Are legătură, pentru că masca este o barieră mecanică, protejează față de transmiterea tuturor virozelor respiratorii și, odată cu renunțarea la mască în interior, e normal că a crescut și numărul de astfel de infecții”.

România va intra, începând de săptămâna viitoare, pe un trend descendent al noilor cazuri de Covid-19.

„Având în vedere trendul regional, opinia noastră este că, începând cu săptămâna viitoare, vom intra și noi pe un trend descendent care să ducă la dispariția, încet-încet, a acestei probleme de sănătate publică în perioada următoare și la reluarea activităților în mod obișnuit. Rămânem în continuare, așa cum știți, vigilenți. Suntem cu toate sistemele în funcțiune, începând cu testare, monitorizare, evaluarea pacienților în centrele ambulatoriu, medicație și, bineînțeles, paturi în spitale”, a precizat Alexandru Rafila.

Foto. protv