Un studiu realizat de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite ale Americii scoate la iveală o realitate nedorită cauzată de varianta Omicron. 

Pe pagina RO Vaccinare au fost publicate rezultatele celui mai recent studiu al CDC, care arată că ratele de spitalizare asociate cu COVID-19 au fost de 4 ori mai mari în rândul copiilor și adolescenților atunci când varianta Omicron circula pe scară largă față de perioada de vârf a Delta. De asemenea, în perioada de circulație Omicron, ratele de spitalizare asociate cu COVID-19 au fost de 6 ori mai mari în rândul adolescenților nevaccinați decât în rândul adolescenților vaccinați.

„În perioada de circulație ridicată a variantei Omicron, ratele de spitalizare asociate cu COVID-19 în rândul copiilor și adolescenților cu vârsta cuprinsă între 0 și 17 ani au crescut rapid la sfârșitul lunii decembrie 2021, în special în rândul copiilor cu vârsta între 0 și 4 ani care nu sunt încă eligibili pentru vaccinare. Pe parcursul perioadelor de predominanță Delta și Omicron, ratele de spitalizare au rămas mai scăzute în rândul adolescenților complet vaccinați cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani decât în rândul adolescenților nevaccinați”, se arată pe pagina RO Vaccinare. 

Îndemnul specialiștilor rămâne în continuare acela de sporire a ratelor de vaccinare în rândul copiilor și adolescenților eligibili, la fel și în rândul populației adulte. 

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro: