Proaspetele mămici care alăptează nu sunt sigure dacă pot face sau nu vaccinul anti-COVID.

Profesorul de sănătătate publică de la Universitatea Babeș-Bolyai, Răzvan Cherecheș a oferit lămuriri cu privire la această problemă într-un clip publicat pe pagina de Facebook a Ministerului Sănătății.

„Nu avem până în acest moment niciun studiu care să demonstreze vreun impact negativ al vaccinării mamei asupra unui copil care este alăptat. La fel, nu avem niciun fel de studiu care să fi demonstrat vreun impact negativ al vaccinării asupra unei femei gravide. Asociația Americană a Obstetricienilor și Ginecologilor recomandă vaccinarea pentru toate femeile gravide sau care alăptează și care doresc să se vaccineze”, a spus Răzvan Cherecheș.

Profesorul a demontat și informațiile potrivit cărora vaccinul ar provoca infertilitate. „Este complet fals. Femeilor care au intrat în faza a treia a vaccinului li s-a spus explicit să nu rămână gravide, astfel încât studiul să fie relevant. Cu toate acestea, cum socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg, zeci de femei vaccinate au rămas gravide, ceea ce demonstrează că vaccinarea nu afectează fertilitatea în niciun fel”, a explicat expertul.

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro: