O mamă din Scoția care a primit un transplant de inimă a povestit cum fiica ei de șase ani i-a salvat viața de două ori cu ajutorul unui asistent virtual.

Emma Anderson, din Glasgow, avea 15 ani când a fost diagnosticată cu cardiomiopatie hipertrofică. De la o vârstă foarte fragedă, fiica ei, Darcey, știa că mama ei are o "inimă delicată" și a fost instruită cum să ceară ajutor prin intermediul dispozitivului Alexa.

Punerea la încercare a ceea ce a învățat

Anderson a povestit că fiica ei a trebuit să își pună în practică pregătirea în mai multe ocazii.

"A trebuit să o cheme pe Alexa de câteva ori, inclusiv o dată a chemat singură o ambulanță. Eram într-o stare foarte proastă cu acea ocazie", a spus ea.

"Sunt foarte mândră de ea, este un mic superstar", a declarat mama la emisiunea Good Morning Scotland de la BBC Radio Scotland, unde a explicat starea ei.

"Starea mea mi-a fost descrisă ca și cum inima mea, în loc să bată pe o pernă, bătea pe un zid de cărămidă, așa că se deteriora din ce în ce mai mult", a explicat ea.

De-a lungul vieții sale, femeia și-a gestionat afecțiunea cu medicamente, dar în timpul unui control de rutină i s-a spus că are nevoie urgentă de un transplant de inimă pentru a-și salva viața.

"M-am dus la controlul de rutină și mi s-a spus că inima mea se deteriorase foarte mult și că nu mai puteam aștepta pe lista de așteptare obișnuită. A trebuit să mă înscriu pe o listă de urgență, pentru că, practic, dacă plecam din spital, nu mai aveam mult timp la dispoziție", a spus femeia.

"Câteva luni mai târziu, inima mea a cedat complet. Am ajuns să am o pompă cu balon aortic care mi-a ținut inima să bată până când, cu puțin noroc, am obținut un transplant", a povestit el.

"Și apoi, la aproximativ 10 zile după aceea, am primit un telefon care spunea că există o inimă de donator disponibilă", a adăugat el.