În 1996 povestea unei femei care a rămas însărcinată cu 8 copii în același timp făcea înconjurul lumii. Mandy Allwood ținea primele pagini ale ziarelor și apărea la TV și a avut chiar și un impresar care îi vindea povestea pentru a o face bogată. 

Adevărul și tot ce a urmat după nașterea celor 8 bebeluși, care nu au supraviețuit, însă, au aruncat-o pe celebra „octo-mamă„ într-o depresie pe care nu a depășit-o cu adevărat niciodată. Femeia s-a stins recent, la vârsta de 56 de ani, însă povestea ei continuă să uimească.

Mandy Allwood a rămas însărcinată cu octupleți în 1996

Cum a fost posibil așa ceva? A făcut un tratament de stimulare ovariană care nu necesita supraveghere medicală, din dorința de a rămâne însărcinată cu iubitul ei, Paul. Acesta încă se mai vedea și cu fosta, iar Mandy voia să îl țină doar lângă ea.

I s-au administrat două doze injectabile și i s-a recomandat să evite raportul sexual într-un interval critic după tratament. Ea nu a respectat, însă, indicațiile, așa că a rămas însărcinată cu 8 copii! Medicii au sfătuit-o să reducă numărul embrionilor pentru a le da șanse mai mari de spraviețuire, însă Mandy nici nu a vrut să audă.

A născut prematur, la 24 de săptămâni, iar travaliul a durat trei zile și trei nopți. Niciunul dintre bebeluși nu a supraviețuit, însă, iar Mandy nu și-a revenit niciodată din trauma pierderii copiilor ei, 6 băieți și 2 fete, care au primit numele Mandy Kypros, Adam, Martyn, Cassius, Nelson, Donald, Kitali and Layne.

„Mi-am vândut sufletul diavolului”

Când Mandy a născut, era deja cunoscută în toată lumea. Agentul său, Max Clifford, o ajutase să semneze contracte cu posturi TV și publicații de renume.

Acordul cu News of the World includea, potrivit BBC, chiar și o clauză care spunea că Mandy nu avea voie să avorteze niciunul dintre embrioni, deși sănătatea ei și a bebelușilor era în mod evident în pericol. Contravaloarea contractului era, se pare, de 1 milion de lire sterline.

Mandy ar fi trebuit să fie o femeie bogată de pe urma sarcinii sale, dar a ajuns fără un sfanț și cu tendințe sinucigașe după ce și-a pierdut în mod tragic copiii. Când bebelușii au murit, Clifford i-a spus lui Mandy că nu îi păsa; dar după 5 zile a anunțat-o că a aranjat un interviu cu Oprah. Pentru un alt interviu, la un post TV german, Mandy a primit 20.000 de lire sterline, deși suma plătită fusese, de fapt, de 495.000.

Mandy l-a dat în judecată pe Max Clifford și a câștigat, dar asta nu i-a îmbunătățit cu nimic starea psihică.

Cum s-a împrietenit cu prințesa Diana

Lady Di a contactat-o pe Mandy la 5 săptămâni după pierderea octupleților. S-au înțeles atât de bine la prima întâlnire, încât s-au mai văzut de două ori după aceea. .

„M-a îmbrățișat și m-a sprijinit foarte mult. Când ne-am întâlnit prima oară mi-a mulțumit că am ținut-o departe de ochii presei. Am vorbit și despre depresia ei, și despre atacurile mele de panică și mi-a spus că știa prin ce treceam. Am vorbit și despre familia sa și a vorbit mult despre Charles și Camilla”, a dezvăluit Mandy Allwood.

Mandy nu și-a revenit niciodată după pierderea octupleților

În depresie severă după pierderea copiilor, Mandy nu credea că va mai avea vreun alt copil, pe lângă fiul ei cel mare. În 1997 a rămas, însă, însărcinată cu fiica ei Colour; la trei luni de la nașterea acesteia, era din nou gravidă și a venit pe lume încă o fetiță, Kitali. În 2000 a născut și al patrulea copil Rade, venit pe lume prin cezariană de urgență, la 30 de săptămâni.

Banii câștigați pe vremea când era însărcinată cu octupleți dispăruseră deja în cea mai mare parte, iar Mandy a avut o mulțime de probleme cu legea atât pentru fraude, cât și pentru faptul că a fost prinsă beată la volan, când toți copiii ei erau în mașină. Tocmai din cauza infracțiunilor și a condamnărilor repetate, Mandy a pierdut custodia copiilor, în 2009. A luptat cu dependența de alcool toată viața, până la finalul ei, iar acum vecinii spun că ea nu trecuse, de fapt, niciodată, peste pierderea suferită când i-au murit la naștere cei 8 bebeluși.

Chiar Mandy a mărturisit la un moment dat că și la 20 de ani după sarcina multiplă, ea încă mai simțea copiii mișcând, fenomen numit sarcină fantomă: „Parcă îi simt și acum mișcând în fiecare zi. E ca o înțepătură puternică. Este oribil, pentru că retrăiesc trauma de atunci în fiecare zi”.

foto: Pixabay