Hannah Merton, în vârstă de 23 de ani, din Ohio, a devenit mamă de cinci copii dintr-un foc. Asta după ce se temuse că nu putea avea copii, pentru că orice încercare de a rămâne însărcinată eșuase.

A făcut un tratament pentru fertilitate și când testul de sarcină a ieșit pozitiv, prima ecografie a venit cu o surpriză și mai mare: În burtica ei băteau cinci inimioare! Adică mult mai multe decât speraseră și ea, și medicii. 

„A fost șocant să aflu că voi avea cinci copii”, își amintește Hannah, pe care medicii o anunțaseră la începutul tratamentului că avea 1% șanse să rămână însărcinată cu tripleți.

Din nefericire pentru Hannah și soțul ei, unul dintre bebeluși a murit la scurt timp după nașterea prematură, la doar 25 de săptămâni, și ei au rămas cu patru îngerași de care au grijă ca de ochii din cap și care le luminează viața.

Hannah a devenit mamă de cvintupleți pe 7 martie 2020. Abia începuse pandemia și habar nu avea ce o aștepta. Bucuria sa imensă a fost umbrită de pierderea unuia dintre cei cinci copii, la doar trei zile după naștere. Meredith era cea mai mică și cea mai fragilă și medicii nu au putut să o salveze după o hemoragie cerebrală. Ceilalți patru au luptat, însă, eroic. Gideon a stat un an în spital, după ce unul dintre plămâni a intrat în colaps, și este hrănit și acum prin intermediul unui tub digestiv, după ce a avut nevoie de traheostomie. Evangeline are paralizie cerebrală și nu se poate mișca singură, dar este de o veselie pur și simplu molipsitoare.

Sunt toți șase împreună: Hannah și soțul ei, Jacob, Philomena, Evangeline, Gideon și Elliot, iar micuța Meredith este mereu în gândurile și inimile lor.

Viața cu patru copii mici, dintre care doi au probleme majore de sănătate, nu este o vacanță pentru Hannah, însă spune cu toată convingerea că nu și-ar imagina nicio secundă viața altfel. „I-am iubit din prima secundă în care i-am văzut la Terapie Intensivă Neonatală, nu suportam să plec o secundă de lângă ei, ar când i-am adus acasă a fost o senzație fenomenală. A avea patru copii poate fi uneori foarte dificil, totul este mereu murdar, deși fac curățenie în continuu. Este haos, nebunie, zgomot. Dar este o satisfacție atât de mare și o distracție pe măsură și nu aș vrea ca viața mea să fie altfel”, spune Hannah, mândră de toți micii ei luptători. Au venit pe lume atât de mici, încât încăpeau într-o palmă, iar acum sunt mari și veseli și minunați, chiar dacă doi dintre ei au probleme în continuare.

„Prima oară când i-am văzut am fost șocată; îngrozită și fericită în același timp. Era înfricoșător să îi văd conectați la atât de multe monitoare, tuburi și cabluri”, își amintește Hannah. Pe Philomena, Evangeline și Elliot i-a luat acasă abia când au împlinit cinci luni. Îi vizitaseră la spital zilnic și au continuat să meargă acolo până când bebelușii au împlinit un an, pentru că Gideon rămăsese în urmă. El avea nevoie să mai rămână conectat la un ventilator înainte de a deveni suficient de puternic pentru a se alătura familiei acasă.

Hannah nu este speriată de tot ce vine la pachet cu a avea atât de mulți copii: „Și eu am crescut într-o familie mare. Eu am încă 7 frați. Sunt zile în care mă întreb cum o să o scot la capăt cu câte ceva, dar nu am de ales: lucrurile trebuie făcute, așa că sunt făcute”.