Într-o lume în care se crede că “tinerii nu mai citesc”, există copii care scriu cărți pentru alți copii. Maria Nicolescu are 9 ani și s-a apucat de scris mici povestioare la 7 ani pentru a-și vindeca rănile provocate de bullying. 

Era foarte timidă, iar unele dintre colegele de școală se purtau urât cu ea. Își pierduse toată încrederea că poate vreodată să-și mai facă prietene. Își pierduse încrederea în oameni și în ea. Așa că scria povești în carnețelul ei secret. 

Din aceste mici însemnări s-a născut “Lucia în căutarea luminii fermecate”. O carte care i-a adus curaj și fericire. 

Mama ei, Ana Nicolescu, a ghidat-o ca să ajungă la forma finală a cărții, prin întrebări și mici observații. I-a dat spațiul și timpul necesare să căpete încredere în ea, să scoată emoțiile la suprafață, pentru ca mai apoi să le transforme într-o carte.  

Lucia, personajul principal al cărții, este tristă pentru că nu își găsește Lumina. Încearcă să afle unde ar putea fi aceasta de la mama ei, de la tatăl și de la sora ei, dar niciunul nu o poate ajuta.

Într-o seară când este îngândurată și caută răspunsuri, toată camera pare că prinde viață, cărțile ies de pe rafturi, iar din paginile lor apar vampiri, lilieci și vrăjitoare. Cu toții vor să fure ceva de la ea. Vampirii vor să nu se mai rușineze să fie văzuți ziua, vrăjitoarele vor frumusețe și păr curcubeu, iar liliecii vor să fie amuzanți. Toate acestea le-ar fi obținut dacă găseau Lumina.

Lucia încearcă să își apere patinele de cristal cu roți de aur și jurnalele închise cu lacăt, mica ei avere. Patinele apar în carte pentru că sunt foarte importante pentru micuța autoare. Îi place să patineze și a participat la concursuri, este ceva la care este bună și lucru acesta îi dă putere.

Cum îi este frică de întuneric și de vrăjitoare, Lucia cheamă în ajutor îngerul păzitor și animalele sale de putere: un iepuraș karatist, o pisicuță gimnastă și 7 cai înaripați Pegas. 

Cum reușește Lucia să alunge vrăjitoarele și vampirii și, mai ales, cum ajunge la Lumina ei, veți descoperi în carte. 

Cartea a apărut la Editura The Writing Journey și o găsiți exclusiv aici.

Este recomandată pentru copii de până la 6 ani, dar probabil și adulții pot găsi răspunsuri în ea.

Ilustrațiile sunt realizate de Adina Costea.