Cartea “The Other Side of The Moon” este prima carte de povești pentru copii în care personajele prind viață cu ajutorul realității augmentate. 

Briana, personajul principal, este o fetiță de 7 ani, dornică să descopere ce se află pe Lună. Așa că pornește într-o călătorie fantastică în care va afla secrete nebănuite.

Coperta este uimitoare pentru că cei mici pot face cunoștință cu Briana, care iese din carte prin intermediul telefonului. Scenele de realitate augmentată se succed și o descoperim pe Briana, pregătind plecarea spre Lună și apoi o urmărim de-a lungul aventurii sale.

 

Aplicația Rafael the Unicorn, prin care Briana ajunge în casele noastre, poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play, gratuit, la achiziționarea cărții. Prin această aplicație cititorii o pot vedea pe Briana pe telefon și pot înțelege mai bine povestea.

Cartea este una pe care copiii o consideră magică. Povestea încurajează dialogul și imaginația și este de ajutor în activități interactive Poate fi folosită pentru exersarea limbii engleze, dar și la desen, pentru că există o scenă în care Briana desenează o hartă interactivă, iar cei mici pot realiza și ei o harta a lor.

Plecând de la subiectul cărții, copiii pot vorbi cu părinții pe teme precum prietenia, încrederea sau curajul Brianei de a fi alături de prietenii ei, licuricii.

Georgia Lohan spune că tehnologia poate fi utilizată într-un scop educativ și că micuții ascultători sau cititori nu sunt distrași de aplicație de la poveste, dimpotrivă sunt introduși în acțiune chiar de către personajul cărții.

În spatele aplicației prin care Briana pare că ajunge lângă noi se află o echipă de programatori talentați, care au conceput scenele de realitate augmentată pe baza ideilor autoarei și a ilustrațiilor desenate de Andra Pană.

Aplicația Rafael the Unicorn poartă numele site-ului unde autoarea, Georgia Lohan, publică povești pentru copii, pe care aceștia le pot asculta gratuit. Tot de aici poate fi achiziționată cartea ““The Other Side of The Moon”. 

Descoperă împreună cu copilul tău o aventură simpatică și incitantă, care îmbină creativitatea cu tehnologia.