Dacă l-ați îndrăgit pe Norișorul Roz cel pufos și plin de întrebări existențiale, cu siguranță noile lui aventuri îi vor fermeca pe cei mici. 

După multe dileme și căutări, după vizite la Lună, Soare și Curcubeu și cu ajutorul Zânei Somnului, în prima parte a poveștii Norișorul Roz își găsește menirea. Misiunea lui este să îi ajute pe copii să își depășească fricile și să își recapete încrederea în propriile puteri. 

În partea a două însă aflăm că Norișorul Roz are un secret bine ascuns: îi este frică de întuneric! Chiar lui, cel care are grijă de somnul copiilor agitați și temători. 

Vezi și Carte depici: “Micii eroi”

Fiecare plecare spre casele celor mici, pe care trebuie să îi viziteze noaptea, este pentru el un motiv de neliniște și de multe ori are lacrimi în ochi. Nu vrea însă să spună nimănui acest lucru, de teamă că ceilalți vor râde de el și de frica lui. 

Dar o seară care părea una obișnuită schimbă complet ceea ce crede Norișorul Roz despre întuneric.  

Pe PROTVPLUS vezi și Jesus del Cerro, regizorul serialului VLAD, lansează cartea: Peripețiile unui regizor spaniol în România și în lume

Printr-o întâmplare, mai bine spus încurcătură, simpaticul personaj ajunge într-o casă unde, spre marea lui surpriză, nu era niciun copil care să aibă nevoie de el. Dimpotrivă, găsește un  băiețel treaz, care... citește la lumina lanternei. Și care, culmea, știe despre existența Norișorului Roz. 

Ce descoperă Norișorul Roz și cum are loc această întâlnire aflați din paginile cărții “Secretul Norișorului Roz”. 

Cartea a apărut la Editura Curtea Veche, are 36 de pagini și este cartonată. Recomandarea de vârsta pe care o face editura este sub 3 ani, dar este apreciată și de copii puțin mai mari. 

Cristina Donovici a mai scris “O girafă în spațiu” și “Norișorul Roz”, iar împreună cu soțul ei, Alex, au semnat “O iarnă de povești” și “Întâmplări vindecătoare”. Toate apărute de asemenea la Editura Curtea Veche.

 

Cristina Donovici este producător de știri de multă vreme și a început să scrie povești pentru fetița ei. Poveștile sunt blânde, ca un balsam pentru problemele de peste zi. Bucuria copiilor care ascultau poveștile pe site-ului http://povestilecristinei.ro/http://povestilecristinei.ro/ a dus la apariția cărților în format fizic și la succesul de care se bucură fiecare nouă apariție. 

Lumea dintre nori, dar și vizita în casele copiilor sunt ilustrate minunat de  Anda Ansheen, cea care a realizat ilustrațiile și pentru prima parte a poveștii “Norișorul Roz”. 

Ilustratoare cunoscută și apreciată, Anda Ansheen spune că Ansheen este numele pe care i l-a dăruit o chinezoaică și că înseamnă “inimă liniștită”. Folosește acest nume de artist pentru că se potrivește cu ceea ce vrea să transmită prin arta sa, pace și bucuria de a trăi în armonie cu mediul. 

Alte cărți ilustrate de Anda Ansheen:

“Barzabuc, magicianul cuvintelor”, “Popică fără frică”, “Cei trei oameni de zăpadă”, “Familia Buhăescu” toate de Luminița Alexandru, „Puiul de Urs și Mama Dragon” de Melania Ciomaga, „Bucuriile iernii” și „Povețe cu multe fețe” de Adela Dobran, „Ce este Constituția” de Alina Dumitrașcu, „Povești color din Țara Curcubeilor” de Amedeia Neamțu și alte multe cărți. 

Foto: https://www.curteaveche.ro/