Creierul copiilor este întotdeauna „în mișcare”, iar dezvoltarea armonioasă a acestuia are nevoie și de puțin ajutor prin prisma alimentației celor mici.
Alimentele pe care le consumă copiii joacă un rol foarte important în creșterea lor, incluzând aici și dezvoltarea creierului, scrie WebMD.com.
„Anii copilăriei sunt cruciali pentru dezvoltarea creierului, iar alimentele pe care le consumă cei mici afectează concentrarea și abilitățile cognitive”, a explicat psihiatrul Drew Ramsey, potrivit sursei citate.
Există 7 alimente care îi ajută pe copii să rămână concentrați și sporesc dezvoltarea creierului.
- Ouăle – proteinele și nutrienții din ouă îi ajută pe copii să se concrentreze.
- Iaurtul grecesc – grăsimile sunt foarte importante pentru sănătatea creierului. Un iaurt bogat în grăsimi ajută la păstrarea în formă a celulelor creierului, pentru ca acestea să poată primi și transmite informație la capacitate maximă.
- Verdeață – pline de acid folic și vitamine, spanacul și varza sunt asociate cu scăderea riscului de apariție a demenței odată cu înaintarea în vârstă. Varza este totodată plină de antioxidanți care ajută la dezvoltarea celulelor creierului.
- Pește – este o sursă de vitamina D și omega-3, care protejează creierul de pierderea memoriei și de apariția bolilor mintale.
- Nuci și semințe – pline de protein, acizi grași esențiali, vitamin și minerale, nucile și semințele ajută la îmunătățirea stării de spirit și activează sistemul nervos.
- Ovăz – bogat în protein și fibre, ovăzul menține curate arterele care duc la inimă și la creier. De asemenea, imbunătățesc memoria.
- Mere și prune – copiii vor în general dulciuri, dar acestea pot fi inlocuite cu fructe gustoase. Merele și prunele conțin quercetină, un antioxidant care poate lupta împotriva declinului abilităților mentale.
Sursă foto: Shutterstock
Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro: