Specialiștii pedriatri le recomandă părinților să evite să le dea sucuri de fructe copiilor care nu au împlinit vârsta de un an.

Recomandările Academiei Americane de Pediatrie publicate de Live Science arată de ce micuții nu trebuie să bea sucuri de fructe, chiar dacă, în primă instanță părinții ar putea fi tentați să creadă că aceste băuturi nu ar trebui să lipsească din alimentația bebelușilor pentru o creștere sănătoasă.

Totuși, experții americani arată că sucurile de fructe nu au niciun beneficiu nutrițional în cazul copiilor cu vârsta sub un an, pentru că are un conținut ridicat de zaharuri și calorii.

Mamele nu trebuie să uite că în cazul bebelușilor este suficient laptele matern, alături de formula de lapte și apă.

„Părinții pot percepe sucul de fructe ca fiind sănătos, dar acesta nu este un substitut benefic pentru fructul proaspăt, întrucât este plin de zaharuri și de calorii. Pentru copiii mai mari, o cantitate mica de suc natural de fructe nu este dăunătoare, însă pentru copiii sub 1 an, aceasta este absolut inutilă”, explică Melvin B. Heyman, co-autor al studiului AAP.

Copiii trebuie încurajați să mănânce fructul ca atare și determinați să își însușească acest comportament. Cantitatea de suc de fructe pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 1 și 3 ani nu trebuie să depășească 100 ml pe zi, crescând până la 170 ml în cazul copiilor cu vârsta de 4 -6 ani.

Noile recomandari prevad ca o cantitate redusa de suc de fructe 100% natural PASTEURIZAT poate face parte din alimentatia echilibrata in cazul copiilor mai mari de 1 an. Insa, consumul acestui suc trebuie sa fie moderat.

Copiii nu trebuie să bea sucurile de fructe cu paiul, pentru că în acest fel vor consuma mai mult suc, iar acest obicei favorizează apariția cariilor.

De asemenea, copiii nu trebuie să bea suc de fructe înainte de culcare.

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro: