În săptămâna 25 de sarcină sau la 23 de săptămâni de la concepție, pielea copilului începe să se întindă și copilul tău deja seamănă foarte mult cu ceea ce vei vedea când va veni pe lume. 

Părul crește din ce în ce mai mult, bebelușul este capabil acum să recunoască care îi sunt sunetele familiare, iar simțurile sunt ceva mai dezvoltate, astfel că spun medicii că dacă vei îndrepta o lumină către abdomen, micuțul va întoarce capul.

În această etapă a sarcinii copilul măsoară 34.6 cm și cântărește aproximativ 600 de grame, fiind de mărimea unei țeline. 

În ceea ce te privește pe tine viitoare mămică, se pare că veștile bune se țin scai de tine. Părul tău va arăta mai bogat și mai strălucitor ca niciodată, însă asta nu se întâmplă deoarece îți crește mai mult par, ci pentru că în sarcină nivelul ridicat de estrogen prelungește faza de creștere a firului de par, ceea ce are ca efect eliminarea unui număr mai mic de fire de păr și îngroșarea tulpinei acestora.

Aceste schimbări nu se întâmplă însă în cazul tuturor femeilor însărcinate. 

Este posibil să te doară spatele din ce în ce mai tare, iar acest lucru se întâmplă din cauza creșterii uterului și a schimbării centrului de greutate, iar pe de altă parte din cauza unui hormon, relaxina, care relaxează ligamentele de la nivelul bazinului. 

Durerea de spate este un simptom frecvent de sarcină, care poate să apară încă de la început și care se poate agrava pe măsură ce sarcina evoluează. Trebuie menționat că durerea de spate poate fi și un simptom al nașterii premature, mai ales în trimestrul 2 sau 3. Dacă ești îngrijorată privind durerea de spate, mergi la medic cât mai repede, în special dacă nu ai mai avut astfel de dureri până în acest moment. 

De reținut: Dacă în urma testului de toleranță la glucoză reiese că ai anemie, mediul îți va recomanda să iei suplimente pe bază de fier.