A rămas puțin timp până îți vei cunoaște copilul, iar emoțiile sunt din ce în ce mai mari. De acum, organele micuțului pot funcționa singure, așa că din acest punct de vedere nașterea nu mai reprezintă o problemă.

 

Bebelușul are aproximativ 49 cm și cântărește în jur de 2,9 kg. În mod normal continuă procesul de coborâre în zona pelvină, acesta pregătindu-se pentru momentul venirii pe lume. Intestinele copilului încep să secrete meconiu, o substanță de culoare verde-închis, formată din celule moarte și lichid amniotic, care va reprezenta și primul scaun pe care îl va elimina la scurt timp după naștere.

 

Este momentul din care nu vei mai lua foarte mult în greutate. Va fi nevoie să păstrezi legătura cu medicul tău și să stabiliți variantele pentru anumite scenarii, deoarece de acum poți naște în orice moment.

 

De reținut: Ar fi indicat să te asiguri că ai pregătit bagajul, că ți-ai instruit apropiații despre ce au de făcut și cu ce te pot ajuta. Pregătește și actele de care ai nevoie la spital.