Copilul este capabil să prindă cu putere, organele lui funcționează în mod normal, iar de acum este pregătit să faceți cunoștiință.

Culoarea ochilor copilului se poate modifica în timp, așa că nu este obligatoriu să rămână cu culoarea cu care s-a născut. Schimbarea se poate produce până spre 9 luni, deoarece la nivelul irisului se poate acumula pigment.

Spre sfârșitul acestei săptămâni, copilul va avea în jur de 3 kg și va avea o lungime de aproximativ 50 cm.

Este posibil să crească producția de colostru, precursorul laptelui matern care va fi foarte important pentru bebeluș în primele zile de la naștere.

La nivelul membrelor pot apărea senzații de furnicături, amorțeli din cauza presiunii asupra venelor prin care este transportat sângele către inimă. Retenția de lichide și dilatarea vaselor de sânge pot cauza edem la nivelul feței. Dacă această problemă persistă, este important să vă adresați medicului.

Există posibilitatea ca medicul să te cheme pentru a efectua testul fetal non-stres (cardiotocograma), care monitorizează bătăile cordului fetal.

De reținut: Discută cu medicul tău despre ultimele nelămuriri pe care le mai ai cu privire la naștere. De acum înainte copilul poate veni la orice oră, așa că e indicat să fi pregătită.