În această săptămână, auzul copilului se va dezvolta complet, iar lungimea unghiilor va ajunge până la vârful degetelor. 

Pielea va deveni mai netedă, iar stratul de grăsime adipos va fi unul substanțial, acesta ajutându-l să își regleze temperatura corpului după naștere.

Dacă îți faci probleme despre posibilitatea nașterii premature, este important de știut că începând din această săptămână riscurile pentru bebeluș sunt din ce în ce mai mici. Chiar dacă sistemul nervos și plămânii nu sunt încă complet dezvoltați, venirea pe lume mai devreme a copilului nu ar trebui să producă complicații.

Bebelușul măsoară în jur de 45 cm și cântărește aproximativ 2,2 kg.

În această săptămână, poți discuta cu medicul tău despre masajul perineului, o metodă tot mai des folosită pentru evitarea epiziotomiei, adică incizia perineului pentru a lărgi deschiderea vaginului.

De reținut: Folosește timpul de odihnă atât pentru somn, cât și pentru a te documenta. Există numeroase cărți de specialitate care te vor ajuta să înțelegi cât mai bine prin ce schimbări treci și la ce trebuie să te aștepți atât la naștere, cât și în perioada de după.