În săptămâna 26 de sarcină sau la 24 de săptămâni de la concepție, degetele bebelușului tău s-au format, iar în această perioadă încep și ochii să se deschidă.

Pentru că urechile sunt și ele aproape complet dezvoltate, cu tot cu nervii care le deservesc, acum fătul este mult mai receptiv la sunete și ce poate fi mai plăcut decât să te asculte pe tine, viitoarea lui mămică, în timp ce îi vorbești, îi cânți sau îi spui povești.

Dacă ai un băiat, testiculele lui încep să coboare la nivelul scrotului, o călătorie care va dura două sau trei zile.

Copilul continuă să inhaleze și să expire cantități din lichidul amniotic, mișcări care nu fac decât să îl ajute pentru momentul când va respira cu adevărat pentru prima dată.

La sfârșitul acestei săptămâni, copilul măsoară 35.6 cm și cântărește aproape 760 grame, fiind de mărimea unei legături de ceapă verde.

În ceea ce te privește pe tine, începem cu o veste bună. Ai parcurs deja două treimi din sarcină. 

Deși cu aiguranță ești preocupată de cumpărăturile pentru bebe, de amenajatul camerei, de accesorii pentru hrană, de plimbarea bebelușului în siguranță pe stradă și în mașină, nu uita să te hidratezi și să te alimentezi corespunzător. Asigură-te că mănânci sănătos în continuare și că te și odihnești suficient.

Este posibil să începi să te confrunți și cu insomniile și asta se întâmplă din cauza unui cumul de factori: arsuri de stomac din ce în ce mai prezente, spasme musculare, plimbări dese la baie, burtă din ce în ce mai proeminentă. O soluție la îndemână, dacă îți permite sarcina desigur, este să nu renunți la exercițiile fizice, plimbările în aer liber și băile cu apă călduță. 

De reținut: Discută cu partenerul tău din timp despre diverse situații în care vă puteți afla după nașterea bebelușului. Este bine să vă luați deciziile importante din timp și la momentul respectiv doar să le ajustați ca să evitați neînțelegerile într-un moment atât de important pentru familia voastră.