Uterul tău atinge baza cutiei toracice, provocându-ți un oarecare disconfort.
Îți va fi mai greu să-ți păstrezi echilibrul și va trebui să-ți găsești o poziție de stat în care să te simți mai bine.
În această săptămână ar fi indicat să discuți cu medicul tău despre anumite investigații, ar fi indicat să faci anumite analize, precum cea a celulelor roșii pentru a exclude o posibilă anemie și testul care evaluează nivelul de anticorpi dacă ai RH negativ.
Rinichii copilului sunt complet dezvoltați, iar ficatul poate produce anumite substanțe. Este o perioadă în care bebelușul crește spectaculos în greutate, aproximativ 200 - 230 g pe săptămână. Datorită faptului că începe să ia proporții seriose, mișcările acestuia nu vor mai fi la fel de spectaculoase ca până acum.
La sfârșitul acestei săptămâni, copilul va măsura în jur de 46 cm și va avea o greutate de 2,4 kg.
Din această săptămână este posibil ca medicul să îți ceară să mergi săptămânal la control și îți va cere să numeri mișcările copilului. Acest lucru te va ajuta să observi dacă totul este în regulă cu copilul.
Încearcă să faci cât mai multe exerciții de respirație, masaj dacă se poate și să te odihnești cât mai mult.
De reținut: Este posibil că medicul tău să îți recomande testul pentru streptococul de grupa B, un test simplu care se face fie prin recoltarea unei probe din vagin, fie printr-o monstră de urină. Dacă pentru tine acest streptococ este inofensiv, în cazul nașterii poate declanța o infecție în corpul bebelușului.