În săptămâna 27 de sarcină sau la 25 de săptămâni de la concepție te afli la sfârșitul celui de-ai doliea trimestru de sarcină. 

Până în acest moment, plămânii și creierul copilului încă se maturizează, bebe își poate închide și deschide ochii, își poate suge degetul și poate sta treaz.

Fătul are deja un ritual de somn, care este posibil să nu coincidă cu al tău, iar unii medici spun că bebelușii pot deja să viseze. Chiar dacă nimeni nu știe ce visează, un lucru este cert, creierul lor este activ acum.

Chiar dacă plămânii nu sunt complet dezvoltați, în cazul în care se întâmplă ca bebelușul să vrea să vină pe lume, cu ajutor medical specializat, un copil care se naște la această vârstă este capabil să trăiască.

Sughițul este normal în această perioadă și chiar dacă poate părea că durează mult, nu trebuie să te îngrijorezi, pentru bebeluș nu este nimic deranjant, iar acest lucru va continua să se întâmple pe măsură ce plămânii se dezvoltă. 

În acest moment al sarcinii este posibil ca bebelușul să măsoare 36.6 cm și să cântărească 875 grame, fiind de mărimea unei conopide.

În organismul tău schimbările din această săptămână sunt doar cele pe care le face micuțul tău și anume mișcările regulate. Dacă și tu te întrebi cât de des ar trebui să se miște fătul, atunci trebuie să-ți spunem că doar trebuie să ai grijă să se miște.

De reținut: Dacă simți că în anumite zile a fost mai puțin activ decât de obicei sau mai agitat, atunci comunică-i medicului schimbările și discută cu el despre ceea ce se întâmplă.