În această săptămână bebelușul acumulează straturi de grăsime sub piele. Pleoapele sale sunt dezlipite și se pot închide și deschide. 

Pe măsură ce momentul nașterii se apropie, mișcările ochilor devin din ce în ce mai evidente.

Spre sfârșitul acestei săptămâni, copilașul măsoară aproximativ 41 cm și are o greutate în jur de 1,5 kg.

De acum pot apărea contracțiile Braxton Hicks, asta dacă nu le-ai experimentat deja. În această perioadă sunt din ce în ce mai frecvente. Mai sunt cunoscute sub numele de ”contracții de pregătire”.

Apar probleme legate de respirație, deoarece uterul îți împinge diafragma înspre plămâni. Când observi că respiri mai greu, ia o pauză de la activitatea pe care o faci și înspiră adânc de câteva ori.

Dacă nu ai alte indicații sau restricții din partea medicului care îți monitorizează sarcina, exercițiile de yoga, stretching-ul sau orice fel de mișcare fizică moderată sunt o alegere excelentă pentru această perioadă. Yoga este recunoscută pentru capacitatea de-a pregăti corpul pentru travaliu, îți întărește și, în același timp, îți relaxează mușchii și ligamentele.

De reținut: La nivelul picioarelor pot apărea vene dilatate, adică varicele. Dacă acestea sunt dureroase, ține picioarele ridicate și poartă șosete speciale pentru această afecțiune.