La această săptămână există șansa ca bebelușul să fie deja pregătit pentru naștere, întorcându-se cu capul în jos. 

Copilul are aproximativ 44 cm și cântărește în jur de 1,9 kg.

Din cauza retenției de apă îți pot apărea edeme sau umflături ale picioarelor, mai ales dacă te aflii în sezonul cald. Le poți diminua stând cât mai mult culcată, pentru a nu îți mai solicita picioarele.

În plus este necesar să te hidratezi corespunzător și să consumi cât mai multă apă.  

Dacă edemul de la nivelul feței persistă și apar și alte simptome neplăcute, precum durerile de cap, tensiune ridicată, greață, este indicat să mergi la un consult, deoarece aceste semne pot indica preeclampsia.

Mai sunt câteva săptămâni până urmează să îți cunoști copilul, de aceea este indicat să discuți cât mai mult cu medicul cu care urmează să naști pentru a fi pregătită atât fizic, cât și emoțional pentru acest moment.

Este o perioadă în care vergeturile de pe abdomen pot reprezenta o problemă importantă, de aceea este util și necesar să folosești creme hidratante pentru îngrijirea pielii și menținerea elasticității acesteia.

De reținut: Dacă ești hotărâtă să naști în mod natural, ar fi indicat să discuți cu o moașă sau cu o persoană specializată. Există numeroase poziții, exerciții de respirație și alte metode de care trebuie să știi pentru a încerca să ai parte de un travaliu cât mai ușor, iar pregătirea este foarte importantă.