Experții în sănătate recomandă cu tărie vaccinarea anti-COVID în rândul femeilor însărcinate.

Specialiștii americani de la Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) au lansat un apel la viitorii păriți și în rândul femeilor care plănuiesc să rămână însărcinate să se vaccineze anti-COVID. Expeții au explicat că vaccinarea scade riscul de dezvoltare a formelor grave de COVID, care pot avea efecte adverse asupra sarcinii, cum ar fi nașterea prematură.

CDC a publicat și câteva date referitoare la numărul de îmbolnăviri în rândul femeilor însărcinate. Astfel, în perioada ianuarie 2020 – septembrie 2021, peste 125.000 de cazuri de COVID au fost înregistrare în rândul gravidelor. 22.000 au avut nevoie de spitalizare, în timp ce 161 au decedat.

Datele CDC arată că doar 31% dintre femeile însărcinate din SUA sunt vaccinate anti-COVID, iar ratele sunt mult mai mici în alte state.

„Încurajez femeile însărcinate și pe cele care își doresc să devină mame să stea de vorbă cu medicul despre beneficiile vaccinului împotriva COVID-19, pentru a rămâne în siguranță atât ele, cât și bebelușul”, a transmis directorul CDC, Rochelle P. Walensky.

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro: