Comitetul Național de Coordonare a Activității de Vaccinare (CNCAV) a anunțat că serul Moderna va putea fi administrat și adolescenților cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani.

Vaccinarea tinerilor din această categorie cu serul Modena va începe duminică, 1 august, iar părinții vor putea să-și înscrie copiii în platforma de vaccinare.

CNCAV a transmis că Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a decis pe 23 iulie acordarea extinderii indicației vaccinului Spikevax/ Moderna împotriva COVID-19 pentru categoria de vârstă 12-17 ani.

Vaccinul moderna se administrează în două doze, la distanță de 28 de zile una de cealaltă.

Părinții vor putea să-și înscrie copiii în platformă, însă din data de 2 august ei vor putea merge direct la centrele de vaccinare fără o programare prealabilă în platformă.

Părinții pot descărca de pe site-ul ROVACCINARE atât chestionarul de triaj, cât și formularul de consimțământ informat prin care își exprimă acordul în acest sens pentru a grăbi procesul de vaccinare. Documentul poate fi semnat de către unul dintre părinți, de tutorele sau reprezentantul legal, iar în centrul de vaccinare, adulții vor prezenta actele de identitate valabile care să ateste calitatea acestora.

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro: