Vizitele la medic devin din ce în ce mai frecvente, pentru că de acum înainte sarcina și evoluția bebelușului trebuie monitorizate constant. 

Îți va fi ținută sub observație tensiunea arterială și ți se va testa nivelul de zahăr și cel al proteinelor din organism.

Bebelușul pune tot mai mult stăpânire pe uterul tău. Vei observa părți ale corpului său care apar în relief pe burtică, deoarece mișcările lui sunt din ce în ce mai prezente, iar spațiul mai mic.

Plămânii și tractul digestiv sunt aproape complet dezvoltați, iar cantitatea de lichid amniotic din jurul copilului începe să scadă. Bebelușul măsoară în jur de 40 cm și cântărește aproximativ 1,3 kg.

Oboseala pe care o resimți va fi din ce în ce mai prezentă, e posibil să te confrunți și cu stări de insomnie sau somn neodihnitor. Dacă devine supărător, discută cu medicul tău pentru a vedea ce variante există pentru a te ajuta în acest sens.

E momentul potrivit să începi discuțiile despre naștere cu doctorul, să vezi exact ce opțiuni ai în funcție de felul în care evoluează sarcină. Poți stabili un plan după care cadrele medicale să se ghideze în ziua cea mare, care să conțină ce ți-ai dori să se întâmple și ce nu dacă lucrurile decurg normal.

De reținut: Evită alimentele care ar putea să îți provoace disconfort digestiv, oricât de mult te-ar tenta. Consumă cât mai puține prăjeli, alimente picante, cu conținut ridicat de grăsimi și continuă să te hidratezi cât mai mult.